Vriendinnen weekend

Op het moment dat dit blog live komt zit ik niet achter mijn computer de bezoekersaantallen van onze site te checken. Ik ben ook niet aan het werk. En ik ben ook niet thuis met mijn dochtertje. Nee, hopelijk zit ik in de jacuzzi op het dakterras van ons luxe loft, zit ik met cocktail op een terrasje aan de Taag, of struin ik de zoveelste winkel af op zoek naar leuke koopjes.

Ik ben namelijk… in Lissabon!

 

Vriendinnenweekend

Niet met m’n vriend en met m’n dochtertje zoals je misschien zult verwachten. Nee, deze moeder is voor het eerst sinds de geboorte van haar dochter een aantal nachten alleen op stap. Nou ja, alleen…. Samen met mijn beste vriendinnen (en mijn Druif & Spruit collega’s!).

Stoer? Verdiend? Of ben ik nu een ontaarde moeder?

Veel zullen er misschien een mening over hebben, maar ik vind een beetje quality time met mijn vriendinnen erg belangrijk. En hoewel ik het best een beetje spannend vind om vier hele dagen zonder mijn dochtertje door te brengen, denk ik vooral dat het UL-TIEM genieten wordt!

Waarom? Redenen genoeg

 1. We kunnen weer even “gewoon” vriendinnen zijn in plaats van mama;
 2. En kunnen dus non-stop kletsen, zonder dat we steeds onderbroken worden;
 3. We hoeven geen rekening te houden met slaapjes en voedingstijden;
 4. En kunnen dus eten wanneer we zelf zin hebben;
 5. En wat we écht lekker vinden (in plaats van het goede voorbeeld moeten geven);
 6. We kunnen op het strand of bij het zwembad liggen, zonder dat we continu moeten opletten;
 7. En zelfs ‘veilig’ in slaap doezelen;
 8. We kunnen ongegeneerd cocktails drinken;
 9. Zelfs één (of meer) te veel, want we kunnen uitslapen;
 10. En dóórslapen;
 11. Zei ik al slááááapen?;
 12. We kunnen eindelijk weer eens een hippe tas mee, in plaats van een luiertas;

Klinkt goed toch?

Redenen te over om zo af en toe de boel thuis de boel te laten en zonder kids en man op stap te gaan. Neemt niet weg dat ik me nu al kan verheugen op dinsdagochtend, wanneer ik wakker zal worden in mijn eigen bed, van de blije brabbels en een knuffel van mijn dochter, én met een hoop mooie herinneringen ?!

Nadia