Wat heb je niet nodig

Je kent ze wel, de babyuitzetlijsten! Erg handig, zeker wanneer je in verwachting bent van je eerste spruit. De lijsten bieden je een praktisch overzicht van wat je allemaal nodig hebt (check ook onze uitzetlijst!) Verrassend genoeg, staan er in mijn ogen ook vaak producten op deze lijsten, die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. (Vanzelfsprekend staan deze producten niet op onze babyuitzetlijst ?) Daarom bij deze mijn top 8 met producten die je dus niet nodig hebt voor je baby.

 

#1 De flessenwarmer

De één verwarmt water in de waterkoker, de ander haalt warm water uit de kraan en weer een ander verwarmt het in de magnetron… Maar een flessenwarmer? Dat is nou echt een nutteloze uitvinding als je het mij vraagt. Tegen de tijd dat de fles eindelijk is opgewarmd, heeft jouw uk de halve buurt al wakker geschreeuwd.

#2 De maxicosi riem/handvat

Uuhm dames, er zit toch al een handvat aan een maxicosi?! Ja, het zijn ondingen en heel onhandig om te dragen maar deal with it, zo lang hoeft je kindje er niet in.

#3 Kruikzakjes

Misschien heb je ze wel eens gezien, die mooie stoffen zakjes om een warmwaterkruik in te doen. Meestal zien ze er heel leuk uit maar geloof me, deze zijn totaal nutteloos. Vanaf het moment dat je kleintje geboren is zul je zien dat deze zakjes niet gebruikt (mogen) worden omdat het te gevaarlijk is. In de kraamzorg wordt daarom altijd een hydrofiel doek gebruikt die op een speciale manier geknoopt wordt zodat het wel veilig is. Tip: vraag je kraamhulp om het voor te doen! Ik heb gekozen voor de Zensy kruik, waardoor je niet met kokend water aan de gang hoeft. Dit is de enige elektronische kruik die goedgekeurd word door de grotere kraamzorginstellingen.

#4 Navelbandjes

Dit zie je al helemaal niet meer zo vaak. Ik heb ze zien staan op een checklist en moest wel even opzoeken waar het überhaupt voor is! Ook mijn kraamhulp gaf aan dat de bandjes eigenlijk niet echt meer gebruikt worden. Vroeger werd het bandje om het buikje van de baby gedaan om de afgeknipte navelstreng te beschermen en af te binden.

#5 Flanelle luiers

Dit is net zo iets als navelbandjes, vroeger werd het veel gebruikt en je moeder zweert er waarschijnlijk bij maar ook dit is niet meer van deze tijd. Vroeger gebruikte men het vaak ter bescherming van het matras in het wiegje. Maar ook van de kraamhulp geleerd: dit is niet zo veilig dus dit wordt afgeraden. Ook werd het gebruikt om je kindje in te wikkelen, maar met het geld wat je bespaard door deze lijst kan je vast een leukere wikkeldoek kopen!

#6 Baby schoenen

Schoenen voor wanneer je baby’tje een paar maanden is. Toen wij te horen kregen dat we in verwachting waren van een zoon kocht mijn vriend meteen super leuke sneakers voor hem. Een kleine maat, precies goed voor zijn eerste schoenen. Conclusie: hij heeft ze slechts één keer een uur aangehad. Die schoentjes zijn veel te zwaar en veel te lomp voor die kleine babybeentjes. Je kunt dus beter leuke slofjes uitzoeken.

#7 ‘Leuke kleren’

Ja, leuke kleren… je koopt voor je kleintje natuurlijk altijd leuke kleren maar denk er zeker voor het begin aan dat je vooral praktische kleren koopt! Krijg je een meisje, laat dan de tutu’s nog even liggen en kies bijvoorbeeld voor een leuk boxpakje. Voor de stoere jongens, laat de capuchonvestjes ook nog even liggen. Je kind stikt er bijna in als hij een beetje met zijn hoofdje draait. Geloof me, het aan- en uitkleden van zo’n ieniminiemensje is best lastig. Maak het jezelf dus zo makkelijk mogelijk.

♥Tip: Hema heeft overslagrompers, ideaal voor de eerste weken

#8 De draagzak

Deze dan als laatste want dit is een lastige. Zelf heb ik geen draagzak gehad maar op sommige momenten vroeg ik me wel af waarom we dit niet hadden gekocht! Toch heb ik er achteraf geen spijt van. Een goede ergonomische draagzak is best prijzig. En gebruik je het nou echt heel veel? Ik zeg dus niet meteen dat je het niet moet hebben, maar laat het een weloverwogen aankoop zijn…

Ja, je kan wel blijven kopen met kinderen! Daarom hoop ik dat jullie met deze tips wat geld kunnen besparen. Succes en veel plezier met het doen van alle aankopen die wel nuttig zijn.

Mis jij nog wat op deze lijst of ben je ergens echt niet mee eens, laat het dan hier onder even weten.

Sanne
2 antwoorden
 1. Heleen
  Heleen zegt:

  Hoi Sanne,
  Fijn zo’n lijstje! Ik ben het helemaal eens met nr 1 t/m 7, maar niet met nr 8. Wij wonen in Utrecht en daar is het vaak niet handig met een kinderwagen op stap te zijn. Een draagzak maakt je veel wendbaarder. Wij hebben de draagzak heel vaak gebruikt en hadden het zelfs bijna niet zonder gekund. Ook toen ons meisje al wat groter werd, vonden we onze draagzak (een ergonomische) heel handig voor als ze wel wat wilde lopen, maar nog niet lange stukken kon.
  Daarnaast vonden we het beiden erg gezellig!
  Maar iedereen heeft zo z’n voorkeuren denk ik.

  Groetjes, Heleen

  • Sanne
   Sanne zegt:

   Hoi Heleen, ja de draagzak is inderdaad een twijfelgeval. Kan me voorstellen dat het in de stad erg handig is! Leuk om te horen dat je de rest ook onzin vindt ;) X Sanne

Reacties zijn gesloten.