Vliegen

Ik ben nog net niet aan het aftellen op het werk, maar toe aan vakantie ben ik zeker! Even niks. Geen werk. Geen verplichtingen. Alleen maar leuke dingen doen met het gezin. Mag het alsjeblieft vandaag al zo ver zijn?
Maar nee, nog even werken én niet geheel onbelangrijk een bestemming zoeken. Het wordt een last minute. Iets met zon, zwembad en ijs. Dat zijn namelijk de wensen van onze dochter. Gelukkig niet heel ingewikkeld, dus dat moet lukken. Maar toch zoek ik met enige aarzeling naar een vakantiebestemming.

Fiasco

Waar we zonder enige twijfel met ons toen tien maanden oude dochtertje 16 uur naar Bali vlogen, zie ik er nu opeens tegen op om met twee kids te vliegen. Waarom? Geen idee! We zijn gezegend met twee makkelijke kids dus daar ligt het niet aan. Nee, het ligt aan mama. En tja feit is… als mama stress heeft dan gaan de kindjes dat overnemen. Dat kan alleen maar een fiasco worden dus.

Nou, dus niet

Dat laat ik écht niet gebeuren. Want één: ik kan niet wachten om naar de zon te gaan! Twee: we gaan een vliegvakantie toch niet opgeven alleen omdat ik er tegenop zie?! Drie: ik ben al helemaal niet het type dat zich daarbij neerlegt. Ik moet én wil er dus wat aan doen. Een kleine analyse is dan toch op zijn plaats: want waar zie ik eigenlijk het meest tegenop? Nou…

Ontroostbaar

Huilen oké. Dat doen alle kinderen. Maar ontroostbaar huilen. Pff. Veeg mij maar op. Machtelozer kan ik me dan niet voelen. Een andere houding, andere omgeving of even wandelen. In de meeste gevallen is dat wat werkt. En laat dat nou net het probleem zijn in een vliegtuig. Vooral op Europese vluchten kun je je kont vaak niet keren en een andere omgeving… dat is sowieso geen optie. Tenzij het toilet telt.

De oh-nee-ze-zitten-achter-ons blikken

Van nature ben ik iemand die het de ander graag naar zijn zin maakt en vooral de ander niet tot last is. Dat laatste mislukt dus sowieso. Want als ouders met jonge kinderen zijn wij ongetwijfeld de meest ongewenste medepassagiers. Die oh-nee-ze-zitten-achter-ons blikken trek ik me toch aan. Maar wat kan ik er aan doen?

Don’t move

Dochterlief is bijna drie als we gaan. Dat betekent de volle mep betalen máár dan heeft ze wel haar eigen stoel. Top! Onze kleine vent (bijna één) daarentegen moet bij paps of mams op schoot. Als hij nou wat rust in de kont had, was dat natuurlijk geen probleem. Helaas, niets is minder waar. Langer dan de duur van het leegdrinken van zijn flesje gaat hij niet stil bij ons op schoot zitten. Hmm…

Vermaken

Vermaken dus die handel. Maar waar vermaak je je kinderen mee in het vliegtuig? Welk speelgoed is klein genoeg om mee te nemen in de handbagage? En wat voldoet aan de (zeer) korte spanningsboog van de kinderen? Je begrijpt het, ik heb hulp nodig!

Slapen

Slapen op schoot, dat doen ze eigenlijk alleen als ze ziek zijn. Geen idee dus of ze dat in het vliegtuig ook gaan doen. Keihard duimen voor gunstige (niet tijdens slaaptijd) vliegtijden?

Doemscenario

Vertraging betekent eigenlijk gewoon alle voorgaande punten in het kwadraat! Kortom: het doemscenario!

 

Eigenwijs als ik ben, wil ik toch gaan vliegen. Dus ik heb jullie hulp nodig. Hebben jullie tips om de reis te overleven of er misschien gewoon een feestje van te maken?

Muriël
1 antwoord
  1. Diana
    Diana zegt:

    Alle punten die je benoemt waren voor mij precies hetzelfde. Kind op schoot, kind dat niet stil kan zitten, etc etc. Wij zijn dus begonnen met Mallorca (2 uur vliegen). Een jaar later Gran Canaria (4 uur vliegen). En dit jaar Florida (10 uur vliegen). Onze kids zijn nu 4 en 2,5 jaar. De eerste jaren was het echt niet gezellig in het vliegtuig (vooral de jongste leeft zich uit). Maar de laatste keer ging het al een stuk beter. Tips? Wij gebruiken de Jetkids (bedje), ik koop cadeaus bij de Hema en Action (inderdaad klein: denk aan kleurtjes, schrijfblokje, verrekijker, autootje, knuffeltje, nep make-up, stickers). Ze krijgen dan ieder uur iets (of we rekken het iets als het ging). De I-pad vond de oudste ook wel interessant. Of gewoon muziek luisteren. Ik zei altijd maar: ik zie er tegenop, maar we zullen er doorheen moeten. Het is voor mij geen reden om thuis te blijven of met de auto te gaan. Sommige luchtvaartmaatschappijen zijn kindvriendelijker dan andere. Daar kun je ook nog naar kijken. Succes! En lekker gaan!

Reacties zijn gesloten.