favoriete uitjes

Het huishouden, mijn ellenlange to-do lijst, werk dat eigenlijk afgemaakt moet worden, een uitje met de kleine en bijpraten met vriendinnen. Het liefst prop ik dit allemaal in een vrije dag. Eén ding staat met stip bovenaan: ik wil die dag iets leuks doen met mijn dochter van twee. Maar wat is leuk? 

Dieren vindt ze momenteel geweldig. Helemaal als we er een leuk liedje bij kennen. ‘Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar de olifant, heeft de dikste billen van het hele land’ hebben we laatst keihard gezongen voor de olifanten van Burgers’ Zoo. We hadden de grootste lol. Een uitje dat een beetje past bij haar beleving heeft dan ook de voorkeur. Maar de kosten, weersomstandigheden, afstand en een beetje variatie zijn ook niet onbelangrijk. Niet makkelijk. Uiteindelijk beland ik op de bank googelend op ‘leuke uitjes voor een peuter’. 

Ik heb inmiddels ontdekt dat het niet eens zo ingewikkeld is. Een uurtje naar de plaatselijke bibliotheek blijkt even leuk als een middagje dierentuin. Wat een geruststelling! Voor vaders en moeders die het soms ook niet weten, hier een lijst met de top 5 favoriete uitjes van mijn peuter (en stiekem ook van mij). 

#1 Fruit plukken

Tegenwoordig zijn er steeds meer plekken waar je zelf fruit kunt plukken. Sommige zijn uitgebreid met een leuke plek om te spelen en een zitje voor de ouders. Leerzaam en ontzettend leuk om te doen (voor alle leeftijden). Onze favoriet is de Manderveense Aardbei.

#2 Zwemmen 

Mijn dochter is een echte waterrat. Wanneer je voorstelt om te gaan zwemmen springt ze een gat in de lucht. Gegarandeerd succes! In onze omgeving zijn verschillende zwembaden. Ideaal om af te wisselen. 

#3 Dierentuin

Met veel plezier brengen we regelmatig een bezoekje aan de dierentuin. Omdat ze dit nog geen hele dag kan volhouden, hebben we ervoor gekozen een abonnement te nemen. Hierdoor kunnen we vaker gaan én is het niet jammer als we er maar even zijn. De kosten voor een abonnement heb je er meestal na een paar keer uit. De moeite waard om uit te zoeken. 

#4 Bibliotheek

In mijn studietijd heb ik vele uren doorgebracht in de bibliotheek. Nooit gedacht dat dit ook een ideale plek is om tijd door te brengen met mijn dochter. De plaatselijke bibliotheek heeft een hele verdieping voor kinderen met leuke plekjes om te lezen, spelen en zelfs een glijbaan om van de ene naar de andere verdieping te komen. Leuk om naar toe te gaan op een regenachtige dag. 

#5 Speeltuin of indoor speelparadijs 

Perfect om lekker uit te razen!

Heb jij favoriete uitjes die eigenlijk niet mogen ontbreken in dit overzicht? Laat het me dan weten via een reactie onder dit artikel.

Muriël