Theatervoorstelling

Noem het typisch peuters, typisch meisjes of een karaktertrek…mijn dochter kan soms een kleine dramaqueen en een beetje theatraal zijn (in de positieve zin van het woord!). Een bezoekje aan het theater leek me dus het perfecte mama-dochter uitje. Afgelopen woensdag zijn we daarom naar het theater in Apeldoorn geweest: Orpheus

PeuterPret

Elke derde woensdag van de maand, van 10.00-10.45 uur, organiseren zij een PeuterPret ochtend voor kinderen vanaf drie jaar. Een mooie voorstelling en leuke activiteiten, afgesloten met een beker ranja. Super leuk toch? Hoewel Leah-Loïs nog geen drie jaar is, wilde ik toch een poging wagen.

De voorstelling

De voorstelling ging over stoere broer Tommie die samen met zijn kleine zusje Tess een dansje heeft ingestudeerd. Maar de grote broer van Tess was toch niet zo stoer als gedacht. Elke keer als zij wilde beginnen met hun optreden en de muziek startte bedacht Tommie iets waardoor hij niet hoefde te dansen. De ene keer verstopte hij zich achter een grote stapel blokken, dan deed hij alsof in een lift stapte of ging achter op het toneel een boekje lezen. Het werd een soort kat-en-muis spel waarbij Tess elke keer haar broer terug op het toneel trok om hun dansje op te voeren.

Theatervoorstelling

Wat vond Leah-Loïs ervan?

Leah-Loïs vond het erg leuk. Eerst al in zo’n mooie zaal, met gekleurde lampen en van die grappige stoelen die omhoog klappen als je eraf springt (erg leuk spelletje!). De voorstelling zelf was ook razend interessant. Ze was het verhaal aandachtig aan het volgen. Er gebeurde steeds wat nieuws waardoor de aandacht van de kleintjes constant getrokken werd. De kinderen mochten ook mee doen door bijvoorbeeld Tommie te roepen of iets aan te wijzen. Het was een relatief korte maar interactieve voorstelling. In totaal duurde het 30 minuten. Precies lang genoeg voor mijn kleine meid, want na 20 minuten begon ze al aardig te draaien op haar stoel.

Conclusie: een leuke eerste kennismaking voor een peuter met theater. En het voordeel van zo’n speciale peutervoorstelling? Het is niet erg als je kleintje er door heen praat, net iets te hard zegt dat ze zin in ranja heeft of onrustig op haar stoeltje begin te bewegen. Alles mag en kan…het is immers een voorstelling voor peuters. Wat mij betreft aan aanrader!

Bijna vergeten: bij deze voorstellingen geldt Pay What You Want! Het ticket is gratis maar je hebt er wel één nodig om toegang te krijgen tot de zaal. Je kunt na afloop een vrije gift doen voor wat je het ticket waard vond.

Voor in de agenda…

Ben je enthousiast? Noteer dan de volgende data in je agenda en vergeet niet een kaartje te reserveren.

  • Woensdag 17 januari 2018 ‘Mannetjes met Plannetjes’
  • Woensdag 14 februari 2018 ‘Rosanne Zingt Lieve Luisterliedjes’
  • Woensdag 11 april 2018 ‘Papa Gaai en Mama Gaai gingen fietsen’
  • Woensdag 2 mei 2018 ‘Bere Boos’

Is Apeldoorn niet om de hoek? Kijk dan in de agenda van het plaatselijk theater. Grote kans dat er in de buurt een vergelijkbare voorstelling te vinden is. Have fun!

Muriël