caramel

“11 november is de dag” waarop ik…het liefst met de lampen uit achter de bank verscholen zit.
Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten…..
Het hele concept van langs de deuren gaan om snoep te bietsen snap ik écht niet. Sint Maarten. Ja, vroeger deed ik hier ook aan mee, en ik vond het nog leuk ook. Maar het is toch niet meer van deze tijd?
Ik ben bang dat, nu ik zelf moeder ben geworden, ik mijn mening misschien toch moet bijstellen (gelukkig duurt het nog even voordat mijn dochter met een lampion langs de deuren kan).

Kom maar op met dat snoep!

Je kunt het je vast nog herinneren. Met je buurjongens en -meisjes langs de deuren, aanbellen en zingen over koeien en meisjes. Een lampion en supermarkt tasje in de hand. Die tas moet VOL! En dan zaten er altijd van die zuurpruimen van buren bij die in plaats van snoep een mandarijntje gaven. STOM! Nu snap ik dat maar al te goed. Waarom zou je een kind zo veel suiker willen geven? Het is verslavend, ze worden er hyper van en je hebt altijd ruzie over wanneer ze er weer 1 (of 5 of 10) mogen.
Het liefst zet ik op 11 november dan ook een mandje met mandarijntjes bij de deur.

Hoe dan?

Zijn hier ook regels voor? Of richtlijnen die je als moeder van je eerste Sintmaartenloper kunt gebruiken. Een lijst die mij antwoord kan geven op mijn vele vragen.
Moeders hoe doen jullie dit? Maak je zelf een lampion? Verstop je het snoep als ze thuis komen? Hoeveel snoepjes mogen jouw kids per dag? Gooi je het onverpakte snoep weg? Hoe reageert een kind tegenwoordig op een banaan of mandarijn? Loop je er zelf achteraan als de kinderen met lampions langs de deuren gaan? Vanaf welke leeftijd mogen ze van jou alleen Sint Maarten lopen? Ik ben nieuwsgierig!

Prank

Geniaal vind ik die filmpjes van ouders die hun kind filmen terwijl ze vertellen dat hun zak snoep al is opgegeten. Helemaal dubbel kan ik daarom liggen en ik kan dan ook niet wachten totdat ik dit zelf een keer kan doen. Een beetje leedvermaak moet kunnen toch?


(het is een Amerikaans filmpje en gaat dus over Halloween)

Dus…

Ik ben er nog niet uit. Gelukkig heb ik nog een paar jaar om aan het idee te wennen. En tot die tijd deel ik mandarijntjes uit (oké, en Milky Ways).

 

Heb je tips voor me? Deel ze hieronder!

Irene