Na de geboorte van je kindje ontvang je ontzettend veel kaartjes met daarop lieve, persoonlijke en bijzondere wensen. Mooie herinneringen aan de allereerste weken van jouw kleintje. Herinneringen om te koesteren! De eerste periode hangen de kaarten natuurlijk op een zichtbare plek in huis. Maar wat doe je er daarna mee?

Met onze geboortebundel bewaar je alle geboortekaartjes overzichtelijk in één bundel en blijven de kaarten netjes. Door de handige bindringen kun je op elk gewenst moment kaarten toevoegen of verwijderen.

Bestel de geboortebundel in onze webshop!

Na de geboorte van je kindje ontvang je ontzettend veel kaartjes met daarop lieve, persoonlijke en bijzondere wensen. Mooie herinneringen aan de allereerste weken van jouw kleintje. Herinneringen om te koesteren! De eerste periode hangen de kaarten natuurlijk op een zichtbare plek in huis. Maar wat doe je er daarna mee?

Met onze geboortebundel bewaar je alle geboortekaartjes overzichtelijk in één bundel en blijven de kaarten netjes. Door de handige bindringen kun je op elk gewenst moment kaarten toevoegen of verwijderen.

Bestel de geboortebundel in onze webshop!O, wat vliegt de tijd. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat jouw kindje als klein baby’tje in je armen lag, maar inmiddels wordt je regelmatig verrast met de mooiste tekeningen en kleurrijkste schilderwerkjes. Zo schattig!

Met deze herinneringenbundel bewaar je netjes alle tekeningen, knutselwerkjes, rapporten (of andere documenten uit het leven van jouw kindje) in één overzichtelijke bundel. Door de handige bindringen kun je op elk gewenst moment vellen toevoegen of verwijderen.

Bestel de herinneringenbundel in onze webshop!

Je trouwdag is waarschijnlijk één van de mooiste dagen van je leven. Je ontvangt ontzettend veel kaarten met daarop lieve, persoonlijke en bijzondere wensen. Prachtige herinneringen aan een geweldige dag. Herinneringen om te koesteren! In de periode na je bruiloft zul je de kaarten ongetwijfeld nog eens bekijken, maar wat doe je er daarna mee?

Met onze trouwbundel bewaar je al jullie trouwkaarten overzichtelijk in één bundel en blijven de kaarten netjes. Door de handige bindringen kun je op elk gewenst moment kaarten toevoegen of verwijderen.

Bestel de trouwbundel in onze webshop!

Vorige maand was het weer zo ver, ’s avonds laat kreeg ik keelpijn. Nee, dacht ik.. ik heb geen tijd om ziek te worden! Meestal is keelpijn bij mij in ieder geval het begin van een fikse verkoudheid of een griepje. De volgende ochtend was de pijn er nog dus ik begon de dag met een vitaminebom! Dit werkt natuurlijk helemaal niet meer als ik al een virus te pakken heb maar goed.

Zieke moeders

Ik weet niet hoe het bij jullie is maar ziek zijn is al niet leuk natuurlijk maar ziek zijn als je moeder bent van een klein kind (of kleine kinderen) is gewoon niet te doen. Je blijft in de weer want echt tijd voor jezelf dat gaat gewoon niet. De kindjes willen toch aandacht en hebben zorg nodig. Hoe zouden we dit nou anders kunnen doen vroeg ik me laatst af…

Het zieke moeder hotel

Toen laatst ook Muriël onder de wol probeerde te liggen met een griepje, wat natuurlijk niet goed lukte, wist ik het. Er moet een hotel zijn voor zieke moeders! Je regelt iets voor de kinderen, of papa moet maar een stapje harder lopen en je gaat zelf heerlijk een paar dagen uitrusten in het hotel.

Een prachtige kamer met een heerlijk bed, een grote tv met Netflix en in de badkamer een lekker ligbad om de griep uit te zweten. Echt een plek om je rust te pakken wat je dan zo nodig hebt! Zie je het ook al voor je? De maaltijden worden natuurlijk gewoon naast je bedje gezet dus je hoeft niets te doen! Nou ja, misschien een kopje thee zetten dan, maar dat moet wel lukken toch?! Na een paar dagen voel je je weer als herboren en kan je het moederschap weer helemaal aan!

Who’s in?

Ik zoek nog wel een sponsor voor dit hele plan. Moeders met kleine kinderen zijn nou eenmaal wat vaker ziek dan anderen dus een paar keer per jaar het normale Nederlandse hotelkamer tarief betalen om uit te zieken is ook een beetje van de zotte. Zou de zorgverzekering dit niet willen dekken? Ik denk dat je wel minder lang ziek bent dus misschien ook minder kosten maakt uiteindelijk?! Dus sponsoren, jullie kunnen je zeker aanmelden via info@druifenspruit.nl. Dit geldt trouwens ook voor hotels die deze mooie kamers ter beschikking willen stellen!

Sanne

De bevallingen van m’n zus en beste vriendinnetjes. Verschrikkelijk. Zenuwslopend. Niet dat ik er bij aanwezig was hoor. Nee, dat is juist het hele probleem. Een bevalling van een afstand mee maken is zoooo ontzettend spannend. Misschien wel spannender dan zelf bevallen! Hoe die spanning eruit ziet?

Nou zo…

 • Je checkt constant wanneer ze voor het laatst online is geweest (ik lijk wel een stalker).
 • Lange tijd niet online geweest, is per definitie verdacht (ook al doe je regelmatig dutjes om zoveel mogelijk energie te sparen, heel normaal namelijk).
 • Midden in de nacht online zijn ook (hoewel ik dondersgoed weet dat een nacht doorslapen in die laatste weken alleen maar een wens kan zijn).
 • Bij elke gemiste oproep ben je direct in opperste staat van paraatheid (het zou toch niet…).
 • WAAAAT ze stuurt een afbeelding?! (Is de kleine al geboren?).
 • Het moment dat ze vertelt dat het is begonnen denk je maar aan één ding… je eigen bevalling(en) (best egoïstisch eigenlijk).
 • Je bent constant met je moeder of andere vriendinnen (of met z’n allen in een groep) de laatste informatie aan het uitwisselen.
 • Nu moet de kleine toch wel geboren zijn? Het duurt al zo lang!
 • Vrijwel direct daarna vraag je je af of het wel goed gaat, want je hebt al een tijd niets gehoord (terugdenkend aan mijn eigen bevallingen: het thuisfront op de hoogte houden was nou niet echt m’n eerste prioriteit).
 • Shit wat moet ik ook alweer meenemen naar het ziekenhuis zodra ze bevallen is? Was het filet american of sushi? Gauw de whats’app doorspitten.
 • HOERA! De kleine is geboren (nog geen seconde later ben ik aan het huilen).
 • Normaal loop je de deur bij elkaar plat of kom je onverwachts langs voor kop koffie. Maar als de kleine net geboren is, is het laatste wat je wilt: jezelf opdringen. Maar…je wilt maar wat graag die kleine zien. Geduldig afwachten totdat je wordt uitgenodigd dus!
 • HELP! Ik heb de versiering nog niet in huis.

Best stressvol zo’n bevalling van een afstand mee maken. Uiteraard niet te vergelijken met het werk dat de mama-in-spé aan het leveren is maar de gemoedstoestand van het thuisfront mag zeker niet onderschat worden ?.

Muriël

Soms heb ik met mijn dochter en zoon te doen. Want ze hebben het niet altijd makkelijk. Waarom? Mama is orthopedagoog. Om me in te leven in de struggles waar ze dus elke dag mee te maken krijgen dankzij mijn (mooie!) beroep, heb ik onderstaand blog voor de verandering geschreven vanuit het perspectief van mijn kinderen.

Als je moeder orthopedagoog is dan…

 • observeert ze elke stap die je zet;
 • zoekt ze overal wat achter;
 • dien je als levend experiment want alles wat ze geleerd heeft moet in praktijk gebracht worden;
 • word je zeer waarschijnlijk als voorbeeld gebruikt in werksituaties, je bent immers het levend bewijs van de theorie;
 • zijn termen als objectpermanentie, veilige haven, veilige basis en hechtingsrelatie heel gebruikelijk thuis (wij begrijpen ze niet hoor én mijn vader eerst ook niet maar inmiddels is hij pedagoog in opleiding);
 • worden idealen als ‘regie op eigen leven’ met liefde nagestreefd (uiteraard geen probleem want daardoor vindt ze het niet erg als we hoog in een klimrek hangen, ‘per ongeluk’ planten eten of zelf een outfit uitkiezen, schijnt allemaal goed voor de ontwikkeling te zijn…PRIMA!);
 • wil dat niet zeggen dat ze alles weet en goed doet, de studie garandeert helaas geen eindeloos geduld en onuitputtende kennis (jammer voor haar);
 • slaat ze soms heel bewust pedagogische adviezen in de wind. Huh? Zal vast een idee achter zitten. Verdacht!;
 • is papa er gelukkig nog om wat nuchterheid in het geheel te brengen! Thnx god for dad!

Conclusie: orthopedagogen zijn ook maar mensen én gelukkig bestaat er nog zoiets als gezond verstand en papa! We zullen vast goed terecht komen.

Muriël

Op het moment dat dit blog live komt zit ik niet achter mijn computer de bezoekersaantallen van onze site te checken. Ik ben ook niet aan het werk. En ik ben ook niet thuis met mijn dochtertje. Nee, hopelijk zit ik in de jacuzzi op het dakterras van ons luxe loft, zit ik met cocktail op een terrasje aan de Taag, of struin ik de zoveelste winkel af op zoek naar leuke koopjes.

Ik ben namelijk… in Lissabon!

 

Vriendinnenweekend

Niet met m’n vriend en met m’n dochtertje zoals je misschien zult verwachten. Nee, deze moeder is voor het eerst sinds de geboorte van haar dochter een aantal nachten alleen op stap. Nou ja, alleen…. Samen met mijn beste vriendinnen (en mijn Druif & Spruit collega’s!).

Stoer? Verdiend? Of ben ik nu een ontaarde moeder?

Veel zullen er misschien een mening over hebben, maar ik vind een beetje quality time met mijn vriendinnen erg belangrijk. En hoewel ik het best een beetje spannend vind om vier hele dagen zonder mijn dochtertje door te brengen, denk ik vooral dat het UL-TIEM genieten wordt!

Waarom? Redenen genoeg

 1. We kunnen weer even “gewoon” vriendinnen zijn in plaats van mama;
 2. En kunnen dus non-stop kletsen, zonder dat we steeds onderbroken worden;
 3. We hoeven geen rekening te houden met slaapjes en voedingstijden;
 4. En kunnen dus eten wanneer we zelf zin hebben;
 5. En wat we écht lekker vinden (in plaats van het goede voorbeeld moeten geven);
 6. We kunnen op het strand of bij het zwembad liggen, zonder dat we continu moeten opletten;
 7. En zelfs ‘veilig’ in slaap doezelen;
 8. We kunnen ongegeneerd cocktails drinken;
 9. Zelfs één (of meer) te veel, want we kunnen uitslapen;
 10. En dóórslapen;
 11. Zei ik al slááááapen?;
 12. We kunnen eindelijk weer eens een hippe tas mee, in plaats van een luiertas;

Klinkt goed toch?

Redenen te over om zo af en toe de boel thuis de boel te laten en zonder kids en man op stap te gaan. Neemt niet weg dat ik me nu al kan verheugen op dinsdagochtend, wanneer ik wakker zal worden in mijn eigen bed, van de blije brabbels en een knuffel van mijn dochter, én met een hoop mooie herinneringen ?!

Nadia

Eén ding wist ik zeker, ik wilde in ieder geval geen babyshower. Ik had mijn vriendinnen dan ook verboden om iets te organiseren. Natuurlijk werd er nog wel even gecheckt voor die tijd of ik er écht niet één wilde of dat ik dat alleen maar zei en stiekem een groot feest verwachtte (want tja, zo wispelturig kunnen zwangere vrouwen nou eenmaal wel zijn). Maar nee, ik wilde het echt niet.

De babyshower van een ander

Maar de babyshower van een ander is natuurlijk een ander verhaal. Hoewel daar ook de nodige issues voorbij komen…

 • De gastenlijst… wie nodig je wel en niet uit. Handig om dit van tevoren een keer subtiel te vragen. Je wilt niet mensen uitnodigen die de zwangere er eigenlijk niet bij wilt hebben (wat een ongemakkelijke situatie zou dat geven… ik lach nu al hard op) en je wilt voorkomen dat je belangrijke mensen mist. Gewoon vragen dus.
 • En dan volgt de groepsapp. Een verzameling van vriendinnen, (schoon)moeders, (schoon)zusjes, tantes of collega’s. Mensen die elkaar waarschijnlijk zelden in reallife ontmoeten zitten opeens in één app en moeten het eens worden over de locatie, eten, activiteiten en het cadeau. Gelukkig zijn er altijd één of twee die het voortouw nemen. Heel fijn in dat soort soms wat ongemakkelijke app gesprekken. 
 • Over het eten zou ik niet te lang nadenken. Op alle babyshowers waar ik tot nu toe ben geweest werd het na lang wikken en wegen een high tea. Weliswaar een aangepaste high tea want de zwangere mag niet zoveel natuurlijk, maar veel variatie zat er niet in. Bespaar je de moeite dus 😉.
 • Het meeste verschrikkelijke onderdeel van de babyshower vind ik de activiteiten. Blijkbaar is het normaal dat er iets van een spelletje wordt gedaan. Van babypotjes proeven enz. krijg ik echt een allergie. Dus als ik dan in de organisatie zit moeten er wel een beetje leuke en originele activiteiten worden bedacht. Daarmee haal ik me natuurlijk meteen weer veel werk op de hals. Samen met de meiden hebben we voor de eerste babyshower van Nadia trouwens hele leuke dingen bedacht. Althans vonden wij.
 • Het leukste is natuurlijk als de babyshower een verrassing is voor de zwangere. Een onmogelijke taak! Ze weet dondersgoed dat er één georganiseerd wordt (tenzij de instructie anders was 😉) en vanaf de start van haar verlof heeft ze zeeën van tijd en dus zat tijd om alle smoesjes van haar vriendinnen binnen mum van tijd door te hebben. 
 • Check de eerste zit erop. Maar gaan we bij de tweede, derde en wie weet hoeveel er nog volgen wéér een babyshower organiseren?
 • Volgens mij is het een ongeschreven regel dat de eerste babyshower “groots” wordt gevierd en daarna niet meer.  Een regel die ik met liefde aanhoudt want babyshowers organiseren (net zoals vrijgezellenfeestjes trouwens) zijn nou eenmaal niet mijn favoriete bezigheden.
 • Ergens natuurlijk ook een rare regel want waarom zou je alleen de eerste keer vieren dat er een baby op komst is en waarom wil je alleen dan de zwangere in het zonnetje zetten? Alsof het daarna niet meer nodig is. Juist daarna! Bij nader inzien moet misschien juist de eerste overgeslagen worden en moet het bij elk kind daarna steeds groter gevierd worden.

Waarschijnlijk word ik na dit blog nooit meer gevraagd op een babyshower! Oeps!

Lees ook mijn blog: De bevalling van een ander

Muriël

Bij ons komt het niet vaak voor dat Boris uit logeren is. Omdat wij het super gezellig vinden met hem maar ook omdat we niet heel vaak oppas nodig hebben en hem dan niet zo snel zonder ‘reden’ uit logeren doen. Dat neemt niet weg dat als het dan zo ver is, ik het stiekem best wel even lekker vind. Is dat erg??

Maar goed, dan ben je dus kindloos. Wat ga je dan doen?!

 • Bingewatchen en dat tot diep in de nacht! Heerlijk om er even niet aan te denken dat die kleine morgenochtend waarschijnlijk gewoon om 7 uur naast ons bed staat.
 • Daarbij natuurlijk gewoon lekker op de bank eten. Het liefst dan iets heel ongezonds, pizza of zo!
 • Net iets te veel drinken, wijn of cocktails bedoel ik dan hè.
 • Uitslapen komt dan zeker daarna. Veel mensen vragen zich af of ik dat nog wel kan als je altijd in een ritme zit… nou, dat kan ik wel hoor, heerlijk!
 • Genieten van de rust in huis. Even geen zingend speelgoed, of even echt tijd besteden aan jezelf. Een boek lezen of je nagels een keer rustig lakken.
 • Met z’n tweeën op pad. Winkelen, lunchen of naar de bios, lekker quality time.
 • Wat minder leuk maar wel handig om te doen als je geen kind(eren) om je heen hebt, klussen of het huishouden..
 • En dan als laatste natuurlijk, seksen. Want dat doen we nooit als ie wel thuis is 😉!

Dus, krijg jij ook al zin in een weekendje zonder kind?

Daarna is het ook wel weer tijd om snel die kleine op te halen wat dit moet bij ons niet langer dan één nacht duren! Snel dat onwijs leuke kind terug naar huis 😉.

Sanne