OdeaandeKDV leidster

Dit is een ode aan de leidster op het kinderdagverblijf! Simpelweg omdat je de zorg voor onze pareltjes een dag (soms meerdere dagen) in de week op je neemt. Dat lijkt me niet altijd makkelijk. Ouders weten immers altijd wat het beste is voor hun kroost (althans dat denken we). Daaraan tippen is waarschijnlijk onbegonnen werk.

Laat staan dat je moet aangeven dat er iets is gebeurd met hun dierbaarste bezit. Een simpele valpartij of dat je toch echt even boos moest worden omdat ze niet luisterden. Het blijft toch gevoelig. Want o wee…je hebt toch geen commentaar op onze opvoed skills?! Maar ook dit weet je op een uiterst zorgvuldige en inlevende toon te brengen.

Daarom niets dan lof…

  • omdat je mijn intens verdrietige dochter al maandenlang, week in week uit, elke dinsdagochtend, warm onthaalt en troost wanneer ze mama ‘s ochtends uitzwaait.
  • omdat je hierdoor voorkomt dat ik snikkend in de auto naar het werk zit (want niets is erger dan je kind huilend achterlaten).
  • voor die mooie foto’s die je in het schriftje plakt of filmpjes die we toegestuurd krijgen waardoor papa en mama in één oogopslag zien dat de kindjes het naar hun zin hebben.
  • of eigenlijk gewoon respect voor de leidster die het voor elkaar krijgt om die mooie vlechten in het haar van mijn dochtertje te maken (onbegrijpelijk want thuis kan ze nog geen één seconde stil zitten!).
  • voor die mooie knutselwerkjes die je samen met de kleintjes maakt en zorgvuldig inpakt in cadeaupapier speciaal voor de verjaardagen van papa en mama (écht, niets kan op tegen deze zelfgemaakte verjaardagscadeaus!).
  • omdat naast het verschonen van al die luiers, het geven van de flesjes, hapjes en de slaapjes het je óók nog lukt om de kids wat educatiefs bij te brengen (Chapeau! Ik kom soms niet verder dan het benoemen van de kleuren van de bekers).
  • omdat je met meer dan tien peuters rustig aan tafel soepstengels kunt eten zonder dat iemand zeurt, huilt, schreeuwt of van tafel rent (ik doe thuis iets fout denk ik).
  • omdat je met plezier de zorg voor mijn kids op je neemt en hun een fijne dag bezorgt terwijl ik rustig kan bijkomen op mijn werk (want tjaa, soms is werken toch echt rustiger dan een dag thuis).

Omdat we het waarschijnlijk te weinig zeggen: ONZE DANK IS GROOT!

 

Muriël