Babyshower

Babyhapjes proeven, luiers omdoen, buikomvang raden… Er zullen vast genoeg aankomende moeders zijn die dit leuke activiteiten vinden voor een babyshower, maar gelukkig kennen mijn vriendinnetjes mij goed. Want spelletjesfanaat als ik ben… Deze “spelletjes” vind ik op z’n zachtst gezegd niet.zo.leuk!

Nee, voor mijn babyshower kwamen mijn vriendinnen met wat originelers op de proppen. Natuurlijk werd ik op een moment dat ik het niet verwachtte door mijn vier beste vriendinnetjes gekidnapt. Vervolgens werd ik meegenomen in de auto, en werd er even gehint dat we wellicht een escape room gingen doen. VET!

Die escape room werd ‘m “helaas” niet. Want: veel zwangere vriendinnetjes en te veel te dikke buiken. Niet handig als je dan moet rennen en kruipen in een donkere ruimte.

 


Huisarrest: Verlos Kunde

Jammer genoeg bestond er tijdens mijn babyshower nog niet zoiets als Huisarrest, anders hadden mijn vriendinnen dat vast en zeker voor me besteld!

Huisarrest is een gepersonaliseerde escape room experience die op zowat elke locatie gespeeld kan worden (het enige dat nodig is, is een goede internetverbinding en lapop, tablet of telefoon). Het eerste spel dat wordt aangeboden heet Verlos Kunde: een bordspel dat volledig in het teken staat van de zwangerschap. Het is daarom een ideale activieteit tijdens een babyshower. (Haast net zo spannend als een écht escape room, maar dan veilig te spelen aan tafel en dus dikke-buiken-proof!)

Extra leuk: wanneer je een gepersonaliseerde versie bestelt wordt het spel aangepast met gegevens van de zwangere en haar vriendinnen.

Meer info? Check: www.huisarrest.com


High Tea’en & een ABC-tje

Nee, we gingen naar een lunchroom in de stad. Daar zaten vrienden en familie me al op te wachten voor een high tea. Na wat gegeten en gedronken te hebben en nadat ik een paar gave cadeaus had uitgepakt, kreeg iedereen een paar blaadjes en wat stiften in handen. Klinkt saai?

Was het NIET! Iedereen kreeg twee vierkante kaartjes met daarop een letter. Met die letter moest je iets tekenen, wat in een eerste-woorden-boekje voor mijn kindje zou passen.

Na afloop nam Irene de kaartjes mee naar huis en maakte er een echt eerste-woorden-boekje van voor Vayèn. Een geweldige blijvende herinnering aan mijn babyshower. Thumps up voor mijn vriendinnetjes!

Check hier het resultaat:

P.S. Er zitten ware tekentalentjes tussen mijn vriendinnen 😉!

Nadia