Zoals je in Sanne haar blog hebt kunnen zien bestaan er heel veel leuke jongenskapsels. Maar voor meiden is er natuurlijk nog meer keus! Soms zie je door de bomen het bos niet meer, of nouja, door het haar de kapsels niet meer. Ik heb voor alle meidenmama’s de leukste kapsels voor 2019 op een rijtje gezet. Voor ieder wat wils. Dus scroll lekker naar de haarlengte van jouw mini-me of vergaap je aan het onderste rijtje jaloersmakende koppies!

Kleine haartjes, kleine staartjes

Valt er (nog) niet zoveel te vlechten, krullen of föhnen dan kun je die kleine toch leuk de deur uit laten gaan. Met die kleine plastic elastiekjes kom je een heel eind. Verdeel het haar over twee, drie, vier of zes vlakken en maak leuke kleine staartjes of knotjes. Of verbind ze met elkaar. Heeft de meid al ietsje meer haar dan kun je aan het uiteinde een leuk knotje maken. Ben je van de lintjes en strikjes? Schroom dan niet om er her en der iets kleurrijks in te planten.

Bron: 1, 2, 3, 4.  

Kort pittig

Als ik denk aan kort en pittig gaan bij mij de haren recht overeind staan (in ieder geval figuurlijk) maar toch ben ik verliefd op deze überhippe bobjes. Kort, pittig en lekker bijdehand! Je kunt bij de kapper aangeven of je voor de opgeschoren bob, de kaaklijn bob of de bob met pony gaat. Allemaal even cute.

Bron: 5, 6, 7, 8.  

Hot bun

Is jouw meid gezegend met een mooie bos haar dan kun je je uitleven met de knot. Heel leuk en natuurlijk simpel te maken want de messy bun is helemaal in! Haarbandjes doen het ook heel goed met een knotje en zelfs met wat korter haar is een knotje mogelijk. Ben je zelf erg handig met vlechten dan is het (als je ‘s ochtends de tijd ervoor hebt) heel mooi om een invlecht naar de knot te maken.

Bron: 9, 10, 11, 12.

 Het betere vlechtwerk

Oké, mijn dochters haar is nog lang niet zo lang maar ik zou wel willen leren invlechten. Hoe mooi is dit?! Kun je wel vlechten dan vind je hieronder een paar prachtige voorbeelden van (in-) gevlochten haar. Voor de papa’s die willen leren vlechten zijn er (in Apeldoorn) by the way echte papa vlechtcursussen! Je leert dan hoe je de mooiste vlechten, invlechten, opvlechten en vissengraad kunt maken. Natuurlijk onder het genot van een biertje en een bitterbal, want hé, het moet wel “mannelijk” blijven.

Bron: 13, 14, 15, 16.

Jaloersmakende koppies

Kijk dan naar deze prachtige meiden met mooier haar dan menig mama :). Dit is toch jaloersmakend? Heeft jouw meis ook zo’n mooie bos krullen? Of haar tot op d’r billen? Deel je dan een foto onder onze Facebookpost!

Bron: 17, 18, 19, 20.  

Bron headerfoto

Irene