Wat ik zo leuk vind aan de verjaardag van mijn dochter? Het is midden in de zomer en dat betekent altijd* mooi weer!! (*afkloppen). En daarom vieren wij eind juni ons 3e tuinfeest. (Ze wordt twee maar we vierden ook haar geboortefeest in de tuin :) ).

Themafeestje?

Vorig jaar had ik een heel Pinterest bord gemaakt met allerlei leuke verjaardagthema’s. Uiteindelijk werd het een tropisch feest. Nog geen écht kinderfeestje, maar gewoon een leuke middag die we samen vierden met onze familie, vrienden en al hun kindjes. Ik haalde wat leuke jungle vlaggen, kartonnen palmbladeren, veel flamingo’s en natuurlijk groen, roze en geel gekleurde ballonnen. Het was een zeer geslaagd feestje. Dit jaar zit ik ook weer vol leuke ideeën voor het tuinfeestje van mijn dochter en die deel ik graag met jullie. Too pink? Binnenkort deel ik ook leuke feestthema’s voor stoere boys!

Tropisch feestje

Zoals ik hierboven al beschreven had is het leuk om in de zomer, in de tuin een tropisch feestje te geven. Je kunt dit vrij makkelijk realiseren omdat de tuin natuurlijk al groen is (of met een paar leuke planten als je geen tuin hebt). Met flamingo’s maak je het feest helemaal hip en je kunt natuurlijk echte ananassen serveren. Ook leuk zijn van die opblaas palmbomen en flamingoluchtbanden. Die maken je feestje af. De taart kun je zo gek maken (of laten maken) als je wilt. Lekker over the top met roze, groen en goud!

Bron: 1. 2.  3. 4.

TIP: Bijna alle feestartikelen die hier in de Nederlandse winkels liggen kun je ook op AliExpress bestellen. Houd wel rekening met een levertijd van een maand of twee.

Ibiza Chill party

Een Ibiza thema leent zich perfect voor een tuinfeest. Met een zonnetje op je bol in grote zitzakken een lekker pastelkleurig gestyled taartje eten. Hmmmm… Maar hoe maak je het nou leuk voor je kind? Nou heel simpel. Voeg wat lama’s en cactussen toe en het wordt ineens een super leuk kinderfeest. De kleuren die helemaal á lá Ibiza zijn, zijn pastel roze, beige, wit, mint en een klein beetje van een felle kleur als oranje. Je kunt helemaal los met leuke papieren bordjes, bekertjes en ballonnen. Het is extra leuk om ’s middags de barbecue aan te slingeren en de gasten te voorzien van lekkere satéstokjes en de kindjes van marshmallows.

Bron: 5. 6. 7. 8.

Wildgirls (check ook wildboys volgende week)

Zo lief! Al die diertjes met feestmutsen op! Je kunt de aankleding een rustige witte basis geven en hier een aantal (niet te veel) fijne kleurtjes als roze, oranje en mint aan toevoegen. Helemaal leuk wordt het als je gouden accessoires eraan toe voegt. Wil je iets stoerders dan kun je er een lekker panterprintje aan toevoegen. Enne.. vergeet de confetti niet!

Bron: 9. 10. 11. 12.

Fiësta party

Geen zin in pasteltinten? Kies dan voor een Spaanse Fiësta! Lekkere knalkleuren gecombineerd met coole cactussen. Je kunt de kinderen sombrero’s laten maken of “cactusje prikje” met ze spelen. Ben je creatief met koek dan zie je hier op de foto een leuk voorbeeld voor sambaballen koekjes. Tip: Pas op dat je de ballonnen niet te dicht bij de cactus hangt;)

Bron: 13. 14. 15. 16.

Tot slot…

Zoeter dan zoet 1: Unicorn style

Bron: 17. 18. 19. 20.

Zoeter dan zoet 2: Mermaid party

Bron: 21. 22. 23. 24.

Zoeter dan zoet 3: Donut grow up

Bron: 25. 26. 27. 28.

Voor de echte meisje-meisjes is een unicorn, mermaid of donut party echt helemaal geweldig. Het kan niet zoet genoeg zijn! Voor mermaid gebruik je de kleuren lila en blauw met veel parelmoer. Voor unicorn en donut kun je juist beter voor de pastel roze, mint, geel en oranje kiezen. Je kunt geglazuurde cupcakes en donuts maken en de meiden deze zelf laten versieren. Wat ook leuk is om te doen, als ze iets ouder zijn, is een make-up lesje inplannen. Laat ze elkaar lekker opmaken als echte mermaids en maak daarna een coole foto onder de grote ballonnenboog.

TIP: Bestel een leuke kant en klare taart en versier deze met je eigen toppings.

Zoet of stoer?

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie om een spetterend tuinfeest te organiseren voor de kleine meid, of voor jezelf want deze thema’s zijn allemaal ook leuk voor grownups natuurlijk. Vind je alles véél te zoet en zoek je iets stoerders dan kun je binnenkort mijn blog “Hot summerparty’s for boys” hier lezen!

Irene