Girls night out

Of je nou moeder bent of niet, een druk leven leidt of het liever rustig aan doet, iedere vrouw moet wel eens stoom afblazen! Even ontspannen, een avondje kletsen, even helemaal niets. Een girls night out, wij doen dit al jaren!

Een vaste dag

Toen wij allemaal gingen samenwonen, zagen we elkaar steeds minder. Het sloop er gewoon in. Tot we op een verjaardag besloten een vaste dag in de maand te plannen waarop we, zoals wij het noemen, een ‘girls night’ hebben! De eerste vrijdag van de maand staat vast, daarop plannen we verder niets tenzij er iets heel belangrijks voorbij komt natuurlijk! Nu na, ik denk al wel vijf jaar, is het nog steeds dezelfde dag en zijn we bijna elke maand compleet. Super leuk!

Ga d’r uit!

Vlak na “de introductie” van onze girls night, zaten we vaak bij één van ons thuis, op de bank met lekkere hapjes en een goede film die we overigens nooit volgden want we waren veel te druk met kletsen! Nu acht kinderen verder, drukke banen en drukke sociale levens spreken we in de stad af, we hebben een vast caféetje waar we een tafel reserveren om lekker te borrelen want thuisblijven, dat gaat niet meer, dan vallen we in slaap! Dus hup, op de fiets zodat we een lekker wijntje kunnen drinken en even kunnen ontspannen. Een paar keer per jaar plannen we een etentje inclusief onze mannen. Dat is ook altijd erg leuk!

Mijn ontspantips voor andere moeders:

De belangrijkste tip heb ik eigenlijk al gegeven: Ga eens in de zoveel tijd lekker de stad in met vriendinnen! Ben je toe aan wat anders, dan kun je kun je er ook voor kiezen om een activiteit te gaan doen. Ga naar een escape room, doe een kook workshop of ga naar de bioscoop om die leuke nieuwe romcom te kijken! Liever iets wat geen geld kost? Ga op een mooie zondag een stuk wandelen met elkaar in het bos of park, organiseer een kledingruil party of ga een dagje naar het strand.

Wat feitjes…

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het hebben van een goed sociaal leven en goede vriendinnen enorm gezond is las ik op womenshealthmag.nl. Een avondje roddelen (we doen het allemaal wel eens) zou een goede invloed hebben op je zelfvertrouwen omdat je je dan gesteund voelt. Sociaal zijn is ook nog eens goed voor je immuunsysteem. Door sociaal bezig te zijn ontwikkel je positieve emoties wat goed is voor je lichaam. Dus, wanneer manlief aan het zeuren is dat hij weer op tijd thuis moet zijn of dat je alweer weg gaat, gebruik deze info tegen hem!

Heb jij nog tips, leuke ideeën of grappige feitjes? Laat het hier onder weten!

Sanne