(O)Pa en (o)ma vroegen me onlangs of ik een spaarpotje bij hen neer wilde zetten, zodat ze af en toe wat konden sparen voor de kleinkids (mijn dochter en die van m’n broertje en schoonzusje). En dus ging ik (perfectionist als ik ben) op zoek naar dé leukste spaarpotjes voor de meiden. Ik kon niks leuks en betaalbaars vinden, tot ik bij Zeeman tegen schattige glazen spaarpotjes aan liep.

€ 0,69 per stuk. Geen geld!

Wel vond ik dat ze nog wat opgevrolijkt konden worden, dus ging ik aan de slag met verf en glitterlijm, en zie hier het resultaat! Best leuk geworden, toch?

Ook maken? Het is écht easypeasy en behoeft haast geen omschrijving. (Maar hier komt ie toch, voor diegenen die het fijn vinden.)

Benodigdheden

  • Spaarpotje
  • Afwasmiddel en theedoek
  • Witte verf (en evt. kwast)
  • Lijmpistool + glitterlijmpatronen

Hoe pimp je het spaarpotje?

  • Zorg dat je glazen potje vetvrij is. (Even afwassen of afnemen met een doekje.)
  • Spuit of verf ‘m in een kleur naar keuze. (Ik gebruikte een witte verfspray van de Action. Deze is na tien minuutjes al stofdroog, en na een uurtje durfde ik het aan om het spaarpotje af te maken.)
  • Versier het potje naar wens. Ik ging voor “less is more” en schreef enkel de naam van de meiden op de potjes. Dit deed ik met een lijmpistool met glitterlijmpatronen van de Xenos. (Het moet helaas wel in één keer goed, want eenmaal opgedroogd krijg je de lijm er niet meer vanaf. Vind je dat lastig? Schrijf de naam dan eerst met potlood op het glas, zodat je het enkel hoeft “over te trekken”.)

Tadaa! Klaar is je gepimpte spaarpotje. Easypeasy, toch?

P.S. Deze spaarpotjes zijn in mijn ogen niet alleen leuk als spaarpotje voor kids, maar zijn tevens een originele manier om geld in te geven voor een verjaardag. Leuker dan in een standaard envelop met kaartje.

Nadia