Na het blog van Muriël moet Olvarit vast gedacht hebben ‘die moeten we uitnodigen, dat zijn immers grote afnemers van ons product’. Want we kregen een uitnodiging voor het Olvarit oogstfeest op drie juli. Vorige week dinsdag steven we (Sanne en Muriël) dus af naar Walshoutem in België. Geen idee wat we konden verwachten en na die lange autorit werden we toch wel nieuwsgierig.

Here we are!

We kwamen in een pittoresk dorpje terecht, wat het decor was voor het feest. Een prachtige locatie en stralend weer. Eigenlijk kon het toen al niet meer mis gaan.

We bleken samen met 12 andere bloggers/influencers uitgenodigd te zijn. De tafel was schitterend gedekt en we kregen een heerlijke lunch gemaakt door chefkok Caspar Bürgi. Wat bleek? Als basis voor de lunch had hij twee smaken Olvarit potjes gebruikt. Say what?!

Met onze nikes het platteland op

Na de lunch namen we een kijkje bij de boer op het veld waar de doperwten groeien. Heel leuk om te zien hoe dit gaat en vooral om te proeven want het smaakt heerlijk, die verse erwtjes!

Een eigen potje maken

Met de erwtjes op zak konden we gaan koken. Caspar maakte samen met ons een eigen potje van verse ingrediënten zoals doperwten, avocado, munt, aardappel en kip. Wat een inspirerende man is Caspar! En toen hij zei ‘ik heb een ster gekookt maar mijn kinderen kon ik niet blij maken, ze vonden alles vies!’, waren wij stiekem erg blij. Gelukkig, bij sterrenkoks gebeurt dit dus ook 😉.

Behalve dat de dag erg leuk was, was het ook leerzaam.

Wist je bijvoorbeeld dat….

  • de afstand tussen het oogstveld van de groenten en de snelweg minimaal één kilometer moet zijn.
  • de tijd tussen het oogsten en het invriezen maximaal twee uur is.
  • de grond in de streek waar de erwtjes groeien extra voedzaam is door het vele leem in de grond.
  • in de Benelux vooral wortels, erwten, bonen en spinazie geteeld worden.
  • het eten in de potjes gestoomd of gepocheerd wordt en niet gekookt, zodat er meer vitamines in blijven zitten.
  • de potjes geen conserveringsmiddelen bevatten? Door de ouderwetse-weck-methode blijft het eten lang houdbaar!
  • elk potje 600 keer is gecontroleerd voordat jou kindje het krijgt. Toch een fijn idee!
  • je het Olvarit assortiment kan zien als pallet waarbij je de potjes ook kunt combineren met elkaar of met verse producten.
  • zo kun je bijvoorbeeld aan een zakje knijpfuit havermout toevoegen (tip van Caspar!), ideaal als voedzaam tussendoortje voor een dagje weg.
  • en vanaf 6 maanden zou je eventueel (zachte) kruiden kunnen toevoegen (ook een tip van Caspar).

Conclusie

We hoeven ons zeker niet schuldig te voelen als we onze kindjes een potje geven en misschien durven we zelfs te stellen dat (door de zorgvuldige manier van bereiden) het gezonder is dan onze zelf gemaakte prakjes.

Thnx Olvarit voor deze leuke en leerzame dag gehad!