Kinderkamers

Ben jij in verwachting en op zoek naar inspiratie voor je eerste babykamer? Is je peuter toe aan een groot bed en wil je hier een passende kamer voor maken? Of kun je niet stil zitten en heb je gewoon zin om een kamer te pimpen?

In dit artikel vind je dé baby- en kinderkamertrends voor 2018!


Reach for the stars

Wat je aankomend jaar veel gaat zien, in zowel baby- als kinderkamers is het thema “nacht”. Sterren, gecombineerd met goud en donkerblauw vormen een rustige kamer voor de fantasierijke kindjes. Zoals je op de foto’s kunt zien combineert blauw heel goed met retro houten meubels en is deze kleur voor zowel jongetjes als meisjes heel geschikt.

1 2 3 4

Crispy white

Een andere trend voor aankomend jaar is witter dan wit. De basis in je baby’s kamer is, je raadt het al… WIT. Om dit kamertje toch speels en spannend te maken kun je ervoor kiezen om verschillende materialen te gebruiken. Wol, leer, katoen, hout, metaal. Ook kun je de kamer een warme uitstraling geven door romantische accessoires toe te voegen in bijvoorbeeld wit, crème, grijs en zalm.

5 6 7 8

New Vintage

Waar ik zelf groot fan van ben is de vintage trend. Hiervoor gebruik je zowel nieuwe als oude meubels en accessoires in retro kleuren. Deze zien we al een aantal jaar in woonkamers en slaapkamers. Het geeft je kinderkamer een stoere uitstraling. Je kunt voor deze trend de basis van je kamer het beste licht houden. Een mooie witte of lichtgrijze basis op de muren en een houten vloer. Echte oude meubels staan natuurlijk geweldig in de kamer maar zorg er wel voor dat het geen “kringloop” wordt. Oud en nieuw combineren en waar nodig een likje verf. Kleuren die in deze kamer niet kunnen missen zijn oud groen, cognac, en oker geel. Qua materialen mogen donker hout, jute, rotan, leer en metaal niet ontbreken. Maak de kamer af met een oude schoolprint en je spruit kan nog jaren vooruit.

9 10 11 12

Grown-up

Wat we in 2018 ook veel gaan zien zijn babykamers met een volwassen uitstraling. Je richt een kamer zo volwassen mogelijk in en daarna zet je er een ledikant in. Je kunt het met deze stijl zo gek maken als je zelf wilt. Wat hierbij heel mooi is om te doen, is een grote wand behangen met een bloemenprint of een grafische vorm. Een kleed en een grote fauteuil mogen in deze babykamer zeker niet ontbreken. Persoonlijk zou ik het grown-up thema eerder voor een babykamer dan voor een peuterkamer gebruiken. Ik kan me voorstellen dat deze inrichting een peuter onvoldoende het “eigen kamer” gevoel geeft.

13 14 15 16

50 shades of nursery

In je nieuwe baby- of kinderkamer kun je een oase van rust creëren door een bepaalde kleur ton sur ton te gebruiken. Letterlijk betekent dit: ‘verschillende tinten van één kleur’. Grijs leent zich hier uitstekend voor. Om de rust te bewaren is het mooi om alle wanden in dezelfde kleur te sausen en voor de vloer een rustige licht houten vloer te kiezen. Je kunt nu accessoires en meubels kopen in vrijwel dezelfde kleuren.

 

Grey

♥ Tip: Ga naar de bouwmarkt en pak twee verfstaaltjes van een bepaalde kleur (in dit geval grijs). Alle tinten die hierop staan mag je gebruiken. Vind je dit net niet spannend genoeg? Gebruik dan bijvoorbeeld zwart, wit of een houtskleur erbij als verrassing.

17 18 19 20

Black/white patterns

Wat eigenlijk de afgelopen jaren al een constante hit was blijft voor 2018 ook nog trend: zwart/wit patronen. Polka’s, kruizen, driehoeken, zig-zag. Alles mag. Het mooiste vind ik om een kamer niet helemaal zwart/wit te maken maar een warme tegenhanger te gebruiken zoals hout. Wanden kun je het beste wit houden. In veel winkels kun je wandstickers kopen om een patroon op de muur te maken. Nu is je basis gezet. Een optie is ook om een gedeelte van de wand grijs of zwart maken. Extra spannend wordt het wanneer je ook de helft van de deur mee schildert. Door middel van beddengoed, kussens en accessoires kun je de kamer gezellig en knus maken. Wat helemaal leuk is in deze Do-it-Yourself kamer? Maak van het bed gelijk een speelhuisje. Met tekstbanners en een lampenslinger maak je deze hippe kamer helemaal af.

21 22 23 24

Irene