xlevenmakkelijker

Vanaf het moment dat je kinderen hebt, gaan bepaalde dingen in het leven anders dan je daarvoor gewend was. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je in allerlei bochten te wringen om het toch nog voor elkaar te krijgen óf je geeft eraan toe en zoekt naar oplossingen die het leven gewoon net even wat makkelijker maken. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?!

Hier een lijst met 11 dingen die mijn leven als mama een stuk makkelijker maken.

#1 Waterafstotende plastic slab

Onmisbaar zodra je kleintje gaat eten of liters vocht verliest wanneer de tandjes doorkomen. Deze slabbers kun je wassen met warm water en een beetje afwasmiddel. Binnen no-time schoon en weer te gebruiken! Omdat je waarschijnlijk al genoeg was hebt.

Deze winnen niet de schoonheidsprijs, maar ze zijn wel spotgoedkoop (€1,99 per set, IKEA) Functioneel en een leuke print (€3.50 per slab, HEMA)

#2 Minichair van Minimonkey

Ideaal om standaard in je luiertas te hebben. Hiermee tover je in een handomdraai een gewone stoel om in een kinderstoel. Op vakantie kwam dit heel goed van pas, daar hadden ze niet altijd een goede kinderstoel beschikbaar.

Bron

#3 Draagzak of draagdoek

Mijn jongste was laatst een week ziek en wilde alleen maar gedragen worden. Op zulke momenten ben ik zo blij met mijn draagzak en draagdoek. Ik kan de hele dag knuffelen met de kleine, hij valt heerlijk in slaap tegen mij aan én ik heb mijn handen vrij! Aanrader voor alle mama’s.

#4 Dubbel speelgoed? Geen probleem!

Liever gezegd, ik ben er blij mee. Ik verspreid al het dubbele speelgoed over de adresjes waar ik regelmatig over de vloer komt. Dat scheelt een hoop gesleep en mijn kleintjes kunnen zich daar altijd vermaken.

#5 EHBU (eerste hulp bij uit eten)

Ontspannen uit eten met de kleintjes? Zorg dat je een goed gevulde tas hebt met speelgoed. Wij proppen hem vol met puzzels, tekenpapier, stiften en kleine spelletjes. Als je er maar voldoende in stopt om te kunnen voldoen aan de korte spanningsboog van je kleintje, dan komt het helemaal goed.

#6 Tablet of telefoon

Ik ben zo’n mama die de tablet of telefoon soms als zoethoudertje inzet. Natuurlijk valt dit niet in het rijtje ‘goede’ opvoedskills maar soms moet je wat. Uiteraard probeer ik wel te kiezen voor enigszins leerzame of verantwoorde filmpjes en spiek ik af en toe over haar schouder mee naar wat ze precies kijkt.

#7 Snoerloze stofzuiger

AWESOME! Beste uitvinding ooit. En dan vooral degene met verschillende opzetstukjes. Met dit apparaat vind je het niet erg dat je huis standaard bezaaid is met kruimels. Stofzuiger uit de oplader, het goede opzetstukje erop en weg kruimels. Ik ben fan.

#8 Droger

Beetje gek dat dit op mijn lijstje staat want ik heb er zelf geen een. Waarom niet? Zal je denken. Dat vraag ik mezelf ook af. Hij staat dus hoog op mijn verlanglijstje. Volgens mij is een droger ideaal voor alle sokken, rompers, handdoeken, hydrofiele luiers en noem maar op. Het hangt bij mij allemaal netjes aan de lijn te drogen waardoor de zolder op een ware wasserette lijkt. Pff…

#9 Dé ouderwetse kalender

Ik was sowieso niet zo goed in het onthouden van verjaardagen. Maar na twee zwangerschappen al helemaal niet meer (blijvende hersenschade?). Een ouderwetse kalender, geknutseld door mijn dochter, op de wc is DE oplossing. Over het algemeen vergeet ik nu geen verjaardagen meer (toch?).

#10 Droogshampoo

Een uitgebreide haar-was-sessie. Heerlijk! Tenminste als je niet gestoord wordt door een huilende baby of een peuter die heel graag mee wilt douchen. Wil je je haar toch even snel een frisse look geven dan is droogshampoo perfect.

#11 Last but least…koffie

De woonkamer kan bezaaid liggen met speelgoed en kruimels en de kinderen kunnen elkaar in de haren vliegen maar als ik met mijn kopje koffie op de bank zit, krijg ik daar werkelijk niks van mee. Je begrijpt dat het dus niet bij één bakkie per dag blijft…

Oh…voel je vrij om aan te vullen! Zie het als je plicht naar andere moeders (zoiets als: samen staan we sterk ?).

Muriël