Privacybeleid Druif & Spruit

Druif & Spruit respecteert jouw privacy en zorgt ervoor dat jouw persoonlijke informatie vertrouwelijk wordt behandeld. Wij verzamelen jouw gegevens enkel voor eigen gebruik en zullen jouw persoonlijke gegevens nooit (aan derden) verkopen. Op deze pagina delen wij graag ons privacybeleid met je.

Druif & Spruit gebruikt jouw gegevens voor de volgende doeleinden:

  • Gegevens over het gebruik van onze en de feedback die we krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze website verder te ontwikkelen en te verbeteren;
  • Als je reageert op een actie of een prijsvraag vragen wij je naam en e-mailadres. Indien je de prijs gewonnen hebt, nemen wij contact met je op (via de door jou ingediende gegevens). Heb je niet gewonnen dan verwijderen wij je gegevens uiterlijk 12 maanden na deelname aan de actie;
  • Indien je een bestelling bij ons doet, gebruiken we de door jou opgegeven persoonsgegevens voor het verzenden van deze bestelling. Uiterlijk twaalf maanden na het plaatsen van jouw bestelling zullen we jouw persoonsgegevens uit onze database verwijderen.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Wij verwerken je persoonsgegevens omdat je hier zelf toestemming voor hebt gegeven  en/of omdat je deze gegevens aan ons (hebt) verstrekt. De volgende gegevens verwerken we mogelijk van je:

  • Naam (voor- en/of achternaam, afhankelijk van wat je invult) wanneer je reageert op een blogpost;
  • Adresgegevens wanneer je een bestelling hebt gedaan of een prijs hebt gewonnen;
  • E-mailadres wanneer je reageert op een blogpost, deelneemt aan een winactie of een bestelling bij ons doet;
  • IP-adres (deze worden geanonimiseerd);
  • Locatiegegevens;
  • Gegevens over jouw surf en clickgedrag op onze website;
  • Welke internetbrowser en welk apparaat type je gebruikt;

Hoe lang we jouw persoonsgegevens bewaren

Wij bewaren je persoonsgegevens maximaal 12 maanden. Daarna verwijderen we je gegevens uit onze systemen.

Delen van persoonsgegevens met derden

Doordat wij gebruik maken van Google Analytics worden er persoonlijke gegevens van onze bezoekers verzameld. Om jouw privacy zo veel mogelijk te beschermen hebben we een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten en hebben we gegevens delen uitgeschakeld. Verder heb ik het IP-adres geanonimiseerd in de Google Analytics code.

Cookies die wij gebruiken

Wij gebruiken zowel functionele, analytische als tracking cookies op onze site. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Wij maken gebruik van cookies om 1) ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait; 2) om het gebruik van de website te analyseren; 3) om het mogelijk te maken onze berichten via social media te delen en 4) om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je internetbrowser zo instellen dat deze geen cookies meer opslaat (niet alleen op onze site, maar op in het algemeen). Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Klik hier voor een toelichting. https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Social media

Op onze website staan diverse social media buttons. Deze buttons stellen gebruikers in staat een bericht te delen op verschillende sites.  De meeste social media kanalen werken met cookies. Wij hebben geen enkele invloed op hoe deze kanalen cookies plaatsen. Wil je hierover meer te weten komen, dan verwijzen wij je graag door naar de privacyverklaringen van de betreffende social media kanalen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Elke Europese burger heeft het recht om de persoonsgegevens die worden bewaard door een website in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Wil je jouw gegevens inzien, dien hiervoor dan een verzoek bij ons in door een mail te sturen naar info@druifenspruit.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Houd daarbij wel rekening met de veiligheidsvoorschriften van de Rijksoverheid en dek gevoelige informatie af. We reageren zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op je verzoek. Heb je hierover een klacht, dan kun je deze kenbaar maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens.