Ik word zo vrolijk van dit lekkere zomerse weer en mijn extra goede humeur is dan ook goed voor de rest van het gezin! Laatst heb ik deze milkshakes gemaakt. Mijn mannen vonden het heerlijk! Ik zal je vertellen hoe je dit gezonde, lekkere en snelle toetje kan maken:

Wat heb je nodig voor 1 milkshake

  • 5/6 aardbeien
  • 8/10 frambozen
  • 2 eetlepels kwark
  • Een rietje en parapluutje of iets anders om er een extra feestje van te maken
  • Staafmixer/blender

De bereiding

  • Maak de aardbeien schoon en was ze samen met de frambozen.
  • Mix het fruit samen met de kwark tot een gladde massa.
  • Giet het in een glas en zet het een kwartier in de vriezer.
  • Roer de milkshake na een kwartier even door en zet het terug in de vriezer.
  • Na een kwartier is het klaar! Je kan nu genieten van een heerlijke milkshake!

Variatietips

In de plaats van aardbeien en frambozen kan je natuurlijk ook ander fruit toevoegen. Bijvoorbeeld nectarines en sinaasappel of banaan en peer.

Eet smakelijk!

Sanne

Na het blog van Muriël moet Olvarit vast gedacht hebben ‘die moeten we uitnodigen, dat zijn immers grote afnemers van ons product’. Want we kregen een uitnodiging voor het Olvarit oogstfeest op drie juli. Vorige week dinsdag steven we (Sanne en Muriël) dus af naar Walshoutem in België. Geen idee wat we konden verwachten en na die lange autorit werden we toch wel nieuwsgierig.

Here we are!

We kwamen in een pittoresk dorpje terecht, wat het decor was voor het feest. Een prachtige locatie en stralend weer. Eigenlijk kon het toen al niet meer mis gaan.

We bleken samen met 12 andere bloggers/influencers uitgenodigd te zijn. De tafel was schitterend gedekt en we kregen een heerlijke lunch gemaakt door chefkok Caspar Bürgi. Wat bleek? Als basis voor de lunch had hij twee smaken Olvarit potjes gebruikt. Say what?!

Met onze nikes het platteland op

Na de lunch namen we een kijkje bij de boer op het veld waar de doperwten groeien. Heel leuk om te zien hoe dit gaat en vooral om te proeven want het smaakt heerlijk, die verse erwtjes!

Een eigen potje maken

Met de erwtjes op zak konden we gaan koken. Caspar maakte samen met ons een eigen potje van verse ingrediënten zoals doperwten, avocado, munt, aardappel en kip. Wat een inspirerende man is Caspar! En toen hij zei ‘ik heb een ster gekookt maar mijn kinderen kon ik niet blij maken, ze vonden alles vies!’, waren wij stiekem erg blij. Gelukkig, bij sterrenkoks gebeurt dit dus ook 😉.

Behalve dat de dag erg leuk was, was het ook leerzaam.

Wist je bijvoorbeeld dat….

  • de afstand tussen het oogstveld van de groenten en de snelweg minimaal één kilometer moet zijn.
  • de tijd tussen het oogsten en het invriezen maximaal twee uur is.
  • de grond in de streek waar de erwtjes groeien extra voedzaam is door het vele leem in de grond.
  • in de Benelux vooral wortels, erwten, bonen en spinazie geteeld worden.
  • het eten in de potjes gestoomd of gepocheerd wordt en niet gekookt, zodat er meer vitamines in blijven zitten.
  • de potjes geen conserveringsmiddelen bevatten? Door de ouderwetse-weck-methode blijft het eten lang houdbaar!
  • elk potje 600 keer is gecontroleerd voordat jou kindje het krijgt. Toch een fijn idee!
  • je het Olvarit assortiment kan zien als pallet waarbij je de potjes ook kunt combineren met elkaar of met verse producten.
  • zo kun je bijvoorbeeld aan een zakje knijpfuit havermout toevoegen (tip van Caspar!), ideaal als voedzaam tussendoortje voor een dagje weg.
  • en vanaf 6 maanden zou je eventueel (zachte) kruiden kunnen toevoegen (ook een tip van Caspar).

Conclusie

We hoeven ons zeker niet schuldig te voelen als we onze kindjes een potje geven en misschien durven we zelfs te stellen dat (door de zorgvuldige manier van bereiden) het gezonder is dan onze zelf gemaakte prakjes.

Thnx Olvarit voor deze leuke en leerzame dag gehad!

Wist je dat de traditie van beschuit met muisjes uit de Middeleeuwen komt? Hier werd de geboorte al groots gevierd. Kinderen en de (nieuwe) moeder werden getrakteerd op iets zoets. Pas in de achttiende eeuw werden de anijszaadjes gesuikerd, wat we nu kennen als muisjes. Bron

Hoewel ik beschuit met muisjes erg lekker vind en het zelfs regelmatig in huis heb, snap ik dat in de kraamperiode het je neus uit kan komen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven voor het oude vertrouwde beschuitje met muisjes.

Om te maken

Macaroons & Oreo’s

Aardbeien & Muisjes cake

 

Toe aan iets meer uitdaging?

Koekjes & cupcake

Om te bestellen

Petit Four & taart

Last but not least

Lees Nadia’s blog om te zien hoe je deze heerlijke kwarktaartjes kan maken!

Maak er wat leuks van en eet smakelijk!

Sanne

Het is altijd weer een uitdaging om met een origineel hapje aan te komen op een babyshower. Niet alleen is het keer op keer een kunst wat nieuws te verzinnen, maar perfectionist als ik ben moet het er wel leuk uitzien. Bovendien mag het best een beetje werk zijn, maar het liefst niet té veel… En wat ik ook meeneem, het moet natuurlijk wel lekker zijn! Voor een babyshower van een vriendin maakte ik deze roze met blauwe mini kwarktaartjes. Klein uurtje werk, maar zeker de moeite waard! Omdat mijn vriendin nog niet wist of ze in verwachting was van een jongetje of een meisje, maakte ik een combinatie van roze met blauwe taartjes, maar ook in één kleur zijn deze gebakjes überschattig!

Ingrediënten kwarktaartjes

  • 1 pak kwarktaart mix van dr. Oetker (ik koos citroen, maar je kunt ook prima één van de andere smaken kiezen)
  • 500 gram (magere) kwark
  • 250 ml slagroom
  • 60 gram boter
  • 400 ml water
  • Doosje met kleurstoffen dr. Oetker
  • Muisjes (in kleur naar keuze)

Benodigde keukenmaterialen

  • Siliconen cupcakevorm voor 12 cupcakes
  • Twee kommen (om de kleuren in te mixen)
  • Mixer of garde
  • Theelepel
  • Steelpannetje

Recept

  1. Smelt de boter in een pannetje.
  2. Haal de pan van het vuur, voeg de bodemmix toe en roeren maar.
  3. Verdeel de mix in 12 gelijke porties en doe in elk cupcakevormpje 1 portie. Met een theelepel (of met je duim) kun je de mix aandrukken zodat er een stevige bodem voor je taartjes ontstaat.
  4. Zet de vorm met daarin de bodempjes een kwartiertje in de koelkast.
  5. Doe het water met de taartmix in een kom en klop het een minuut op de laagste stand.
  6. Voeg de kwark en de slagroom toe en mix het geheel twee minuten op de hoogste stand.
  7. Verdeel de taartmix over twee kommen (in het geval je net als ik een combinatie van blauw/roze taartjes wilt maken).
  8. Maak de inhoud van de schaaltjes op kleur met de rode en blauwe kleurstof.
  9. Pak de cupcakevorm weer uit de koelkast en schep bovenop elke bodem een roze of blauwe laag. Probeer zo netjes mogelijk te werken en houd de randen schoon, om de overloop naar de volgende laag zo netjes mogelijk te houden.
  10. Schep de volgende kleur er voorzichtig bovenop en zorg dat deze niet mengt met de onderste kleur en strijk de bovenkant zo glad mogelijk.
  11. Zet de cupcakevorm ten minste 1,5 uur in de vriezer (of 2,5 uur in de koelkast). (Zelf heb ik de kwarktaartjes al het weekend voor de babyshower gemaakt en de taartjes hebben een weekje bij mij in de vriezer gelegen.)
  12. Haal de taartjes uit de siliconen cupcakevorm. Als de taartjes bevroren zijn gaat dit heel gemakkelijk, zonder de taartjes te beschadigen (ik weet niet of dit net zo goed lukt wanneer de taartjes uit de koelkast komen).
  13. Voorzie elk taartje van een flinke toef slagroom.
  14. Sprenkel de gewenste kleur muisjes over de slagroom
  15. Zet je taartjes op een leuk bordje en You’re ready to steal the show ;-)!!
Nadia

Na een lange dag op het kinderdagverblijf vraagt mijn dochter of ze ALS-JE-BLIEFT een potje mag eten en een filmpje mag kijken. Met haar pretoogjes kijkt ze me vragend aan: “mag het mam?”. Ik associeer het met mijn verlangen naar sushi en een rood wijntje na een lange en drukke werkweek (het water loopt me nu al in de mond). Als dat voor haar even intens genieten en ontspannen is, waarom doe ik daar dan toch zo moeilijk over?

Schaamte

Misschien omdat ik me schaam, want ik heb soms het gevoel dat mensen me er op aankijken dat ik mijn dochter van 2,5 jaar nog potjes geef. Is dat écht te oud om nog potjes te eten? Of twijfel ik stiekem of ze op subtiele wijze probeert duidelijk te maken (hoe jong ze ook is) dat mijn kookkunsten niet deugen? Of wil ik niet dat mensen denken dat ik te lui ben om een gezond maaltje voor mijn dochter te koken? Waarschijnlijk worstel ik meer met mijn eigen vooroordelen en moet ik niet moeilijk doen over af en toe (of misschien regelmatig) een potje. Maar toch…

Niet de enige!

Gelukkig, mijn peuter blijkt niet de enige te zijn als ik verschillende fora moet geloven. En ook in mijn omgeving hoor ik regelmatig dat potjes favoriet zijn. Hoe gezond en lekker mama ook kan koken. Toch maakt het me nieuwsgierig, waarom is het zo lekker? Zit er iets speciaals in? Is het de structuur? Of de vlakke smaak (no offense to the makers)? Het blijft gissen want verwachten dat mijn peuter dat aan mij kan uitleggen, is toch wel een gevalletje ‘overschatting’.

(On)gezond?

Dan maar eens verdiepen in wat ze precies eet. Zitten de juiste voedingsstoffen erin en is het een beetje gevarieerd? Guess what, de Consumentenbond heeft dit onderzocht. Weliswaar in 2013, maar het is in ieder geval een betrouwbare bron. Perfect! Hieronder een handig overzicht met het testoordeel, de prijzen en de verschillende voedingsstoffen.

Het hele onderzoek is trouwens interessant om te lezen

Conclusie: de meeste potjes zijn lang niet zo slecht als gedacht. Ik heb besloten dat mijn dochtertje dus best nog zo nu en dan een potje mag als ze het lekker vindt! En de mensen die er wat van vinden? Die kunnen wat mij betreft de POT op ?!

Muriël

 

Maak van het ontbijt of de lunch een feestje met deze héérlijke banaan havermout pannenkoeken!
Moeilijkheid: ♥♥♥
Porties: 10 middelgrote pannenkoeken

Ingrediënten

  • 100 ml melk
  • 70 gram havermout meel
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • Kokosolie

Voor de versiering kun je verschillende soorten fruit, honing, stroop of chocolade halen.

Bereiding

Maal de havermout met een staafmixer zo fijn mogelijk en prak de bananen. Meng vervolgens de havermout, bananen, eieren en melk tot een glad beslag. Verhit kokosolie in een pan en bak de pannenkoeken. Je kunt ze draaien als bovenkant er droog uit ziet. Binnen no time, heb je een stapel overheerlijke banaan havermout pannenkoeken gebakken.

Versieren

Maar dan komt pas het leukste: het versieren! Je kunt de pannenkoeken beleggen met verschillende soorten fruit, honing, stroop of chocola (voor de iets minder gezonde maar o zo lekkere variant).

Eet smakelijk!

Muriël

Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt wel een suikerverslaafde ben! Mijn dagelijkse glas cola, I love it! Ook ben ik echt een snoepkont, snoepjes en koekjes die gaan er ook wel in. Dit alles is natuurlijk niet heel gezond, daarom heb ik me de afgelopen jaren steeds meer verdiept in hoeveel suiker er nou in de dagelijkse producten zit. Waar ik voorheen een grootverbruiker was van frisdrank drink ik nu voornamelijk Spa met een smaakje waar helemaal geen suiker in zit. Want, dacht jij er vroeger over na bij je blikje Fanta dat je 10 suikerklontjes op drinkt!? De bewustwording omtrent suiker komt gelukkig steeds meer. Supermarkten informeren beter en breiden het assortiment uit.

Toch merk ik dat veel mensen nog niet beseffen hoeveel suiker er nou in voeding zit en hoe makkelijk de dagelijkse suikerinname te minderen is zonder dat je alleen maar sla en noten eet! In dit artikel laat ik zien hoeveel suiker er in dagelijkse (kinder)producten zit en wat je als alternatief kan gebruiken.

Zuiveldrankjes- en producten

Fristi

Een drinkpakje Fristi bevat 15,6 gram suiker. Dat zijn vier suikerklontjes. Fristi verkoopt ook een pakje waarop staat dat er geen suiker is toegevoegd. Dit betekent echter niet dat er geen suiker in zit! Hier zit namelijk 8 gram suiker in per drinkpakje, dat zijn twee suikerklontjes.

Chocomel

Een drinkpakje Chocomel (halfvol) bevat 23,4 gram suiker. Dat zijn bijna 6 suikerklontjes.

Optimel

Op de verpakking van Optimel Langlekker drinkyoghurt staat dat er 0% vet in zit. Dit zegt echter nog niets over het suikergehalte want het bevat per drinkpakje 7,6 gram suiker. Dat zijn bijna 2 suikerklontjes. Toch is het een stuk gezonder dan bijvoorbeeld Fristi en Chocomel.

Melk

Optimel is dan misschien wel een relatief gezonde keuze, maar de meest gezonde keuze in de categorie zuivel blijft toch ons oude vertrouwde glaasje melk. Maar ook in gewone halfvolle melk zit suiker. In 200 ml (dit staat gelijk aan de hoeveelheid in een drinkpakje) halfvolle melk zit 8 gram suiker. Dat zijn twee suikerklontjes! Wel zit er in halfvolle melk minder vet en kunstmatige ingrediënten waardoor het toch wel een stuk gezonder is.

Vruchtensap en frisdrank

Appelsientje

De appelsap van Appelsientje bevat 20,6 gram suiker per 200 ml/een drinkpakje. Dit zijn iets meer dan 5 suikerklontjes.

Karvan Cévitam

Dacht je dat ranja enkel water met een smaakje en dus een gezonde keuze was? MIS! Een glas aanmaak ranja van Karvan Cévitam bevat 18,5 gram suiker per 200 ml. Dit zijn 4,5 suikerklontjes.

Coca Cola

In een glas Coca Cola zit 21,2 gram suiker. Dit staat gelijk aan 5,5 suikerklontjes. Ik ben hier weer uit gegaan van 200 ml om de verschillen goed duidelijk te maken, echter zit er in één blikje Coca Cola 330 ml en dus doorgerekend 35 gram suiker).

DubbelFrisss Bronwater met Fruitsap

In 200 ml DubbelFrisss Bronwater met Fruitsap zit 1,8 gram suiker. Dit is bijna een half suikerklontje. Daarom wint Dubbelfris in deze categorie.

Wil je jouw kind een drankje aanbieden waar helemaal geen suiker in zit? Die zijn er ook zeker wel, maar dan zit je al snel in de water categorie.

Broodbeleg

Nutella

De chocoladepasta van Nutella bevat 8,6 gram suiker per portie (een portie is 15 gram zoals vermeld op de site van AH). Dit zijn iets meer dan 2 suikerklontjes. Dat is best veel toch! Hoeveel boterhammen eet jij op een dag?!

Hagelslag

De Venz Chocoladehagel melk bevat 13,8 gram suiker per portie (een portie is 20 gram zoals vermeld op de site van AH). Dit zijn bijna 3,5 suikerklontjes op je boterham.

Jam

De AH Extra Jam aardbei bevat 9 gram suiker per portie (een portie is 15 gram zoals vermeld op de site van AH). Dit is iets meer dan 2 suikerklontjes, jam is dus net als het andere zoete beleg niet zo gezond!

Cereal

Cereal is een merk dat suikerbewuste voeding maakt. Ze hebben koekjes, chocolade maar ook broodbeleg. Daarom adviseer ik dit als goed alternatief! Kies je bijvoorbeeld voor de jam van Cereal, deze bevat 1 gram suiker per portie, dat is een kwart suikerklontje.

Babyproducten

En dan heb je nog de échte babyproducten. Deze producten zijn speciaal voor de allerkleinsten gemaakt, dus die móéten wel gezond zijn… Toch?

Toetjes

Nestlé Dreumesvla bevat 9,4 gram suiker per bakje, meer dan 2 klontjes suiker. Deze mag je je baby geven vanaf 8 maanden vertelt de verpakking. Als ik kijk naar Danoontje (die je overigens pas vanaf 1 jaar aan je dreumes mag geven) zit daar 12 gram suiker in: 3 suikerklontjes in één bakje!!

Zelf geef ik Boris altijd kwark met daarin een schepje jam van De Kleine Keuken er van uitgaande dat ik een halve portie (zoals bovenstaand vermeld, 1 portie = 15 gram) gebruik, krijgt hij incl. de kwark ongeveer een half suikerklontje binnen.

Koekjes

Nijntje babybiscuits bevat 1,3 gram suiker per koekje, dat valt mee, een kwart suikerklontje. In de speltkoekjes van De Kleine Keuken zit dan weer 2,2 gram suiker, een half suikerklontje, tot mijn verbazing. Wel staat er dan bij dat het geen geraffineerde suikers zijn. Maar dat is weer een andere discussie.

Als gezonder alternatief kun je baby rijstwafeltjes geven, deze bevatten 0,0075 gram suiker per stuk! Let er wel op dat je rijswafels voor baby’s haalt. Deze bevatten geen zout, de reguliere rijstwafels bevatten best veel zout.

Ik hoop dat ik je aan het denken heb gezet en dat je de volgende keer in de supermarkt toch eens op de verpakking kijkt en misschien een alternatief pakt. Spreekt het je toch niet aan om de alternatieve producten te gaan gebruiken, vaak zit er tussen de verschillende merken ook nog verschil, daar zou je dan nog naar kunnen kijken!

Oh ja, in mijn onderzoekje heb ik bewust geen lightproducten bekeken. Zelf gebruik ik dit nooit omdat ik het niet lekker vind en ik van mening ben dat dit slechter is dan wat suiker binnen krijgen. Ook al zegt het Voedingscentrum dat het een veilige zoetstof is, lees ik ook veel andere berichten. Bijvoorbeeld op Jesse van de Velde en Energieke Vrouwen Academie.

Sanne

Enthousiast zegt de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau tegen mij “morgen is het zo ver”. Schaapachtig kijk ik haar aan. Ik heb geen idee waar ze het over heeft. “Morgen is Jeftha vier maanden en mag hij z’n eerste hapje”. Ik heb er totaal niet bij stil gestaan. Ze zeggen dat de tijd snel gaat als je kinderen hebt. Maar bij de tweede is dat een understatement! De tijd is werkelijk voorbij gevlogen. Alweer vier maanden.

Fles eraf, hapjes erbij

Jeftha houdt van melk! Zodra de fles eraan komt begint hij te spartelen van enthousiasme. Hij drinkt (nog) vijf flessen van 180 ml (+ zes schepjes). Maar de verpleegkundige van het consultatiebureau adviseerde om toch een fles af te bouwen. Aan vier zou hij voldoende moeten hebben en aan de hapjes moesten we toch ook maar beginnen. In ieder geval aanbieden en kijken hoe hij erop reageert.

Eerste hapje

Braaf volgden we dat advies op. Zoete aardappel werd het. Omdat het slechts nog proeven is en hij maar een paar hapjes zou nemen, hielden we gigantisch veel over (ook al haal je maar één zoete aardappel). De rest hebben we daarom maar ingevroren.

♥Tip: als je het in een ijsblokjesvorm invriest, kun je er steeds een blokje uit halen, ideaal voor de eerste hapjes.
Tip: begin met één smaak en biedt dat meerdere dagen achter elkaar aan, zo kan je kleintje wennen aan de smaak.

Jeftha in de stoel. Slab om. Telefoon in de aanslag. Dit moment moest natuurlijk vastgelegd worden. Precies zoals het tegenwoordig moet (niet plamuren maar de lepel met het eten op het onderlipje laten rusten en wachten totdat hij hapt), bieden we hem zijn eerste hapje aan.
Afwachtend kijken we naar zijn reactie. En hij reageert…….NIET. Hij geeft gewoon geen reactie. Huh? Niet dat hij het lekker vindt. Ook niet dat hij het vies vindt. Hij reageert gewoon niet. Ook niet bij de volgende hapjes.

Keep trying

De dagen erna blijven we het aanbieden. Hopende dat hij het langzaamaan lekker gaat vinden. Maar nog steeds geeft hij weinig reactie. Logisch misschien ook wel. Na maanden alleen geleefd te hebben op melk, is het immers ook wennen voor zo’n kleintje. Wat zal dat een rare sensatie zijn opeens. En niet te vergeten, het vraagt ook wat anders van z’n lichaampje.

Een maand verder…

Inmiddels is er alweer een maand voorbij, waarbij we hem dagelijks een paar hapjes groente of fruit hebben gegeven. Oefening baart kunst! Hij krijgt er steeds meer plezier in. Zodra hij de lepel ziet, gaat zijn mond open om een hap te nemen.  Met smaak eet hij het op. Mooi om die ontwikkeling in een maand te zien! Het is nog niet gelukt om die ene fles af te bouwen. Melk blijft toch favoriet. Ach ja, dat afbouwen komt vanzelf wel.

Hoe gingen de eerste hapjes bij jullie kinderen? Was het meteen een groot succes of juist niet?

Muriël

Dat mijn dochter zo veel mogelijk verse hapjes zou krijgen stond (zelfs al voor haar geboorte) voor mij vast. Maar dat dit betekende dat ik op mijn vrije dag steevast minimaal een uur in de keuken zou staan, had ik van tevoren niet kunnen bedenken.

Wortels schrapen, in stukken hakken, koken, vervolgens blenden en dan in bakjes verdelen. Zucht. Dat moest toch efficiënter kunnen?

En gelukkig, dat kon! Van Sanne kreeg ik de tip om voortaan geen bos wortelen te kopen, maar om een zakje -al schoongemaakte- wortels (of andere groenten) van de versafdeling te halen. Dat had ik best zelf kunnen bedenken, maar hé, soms heb je gewoon even een tip nodig van een vriendin ?!

Het eerste kwartier aan tijdswinst was binnen. Toch bleef ik het maar een bewerkelijk klusje vinden, het maken van de hapjes. Een andere vriendin van me tipte een 2-in-1 stomer en blender te kopen.
Ik kocht op haar advies de Philips/Avent Stomer-Blender. Mijn ervaringen deel ik graag met jou!

Philips Avent Stomer en Blender

Prijs: ca. € 100,-

Hoe werkt het?

  • Als eerste vul je het waterreservoir aan de achterzijde van het apparaat. Hoe veel water je in het apparaat gooit, is afhankelijk van de soort groente en de hoeveelheid die je wilt stomen.
  • Doe alle ingrediënten in de plastic kan en draai de deksel er op.
  • Zet het apparaat op de stoomstand. Dit kan enkele minuten duren (wederom afhankelijk van de inhoud van de kan). Het kookvocht dat wordt opgevangen in de kan, wordt zo tijdens het pureren weer gebruikt.
  • Is de stomer klaar? (Dit wordt aangegeven door een geluidstoon) Dan draai je de beker om, en zet je het apparaat op de blend-stand. Door langer of korter te mixen, bepaal je de dikte/structuur van je gerecht.

En tadáá, klaar is je hapje!

Mijn mening over

  • De snelheid
    Is dit nou echt heel veel sneller dan het koken van de groenten voor je kindje? Groente moet over het algemeen langer worden gestoomd dan gekookt. Sommige gerechten moeten wel een half uur gestoomd worden (terwijl een kwartiertje koken ook zou volstaan). Nou snijd ik tegenwoordig alvast alle groenten voor een volgend hapje tijdens het stomen, maar voor een echte tijdsbesparing zorgt de Philips Avent wat mij betreft niet.
  • Het gebruiksgemak dan?
    Het apparaat is erg gebruiksvriendelijk. Ook zonder boekje snap je wel wat je moet doen. Ik vind het bovendien erg makkelijk dat ik alles met één apparaat doe. Dit scheelt immers veel schoonmaakwerk. In plaats van verschillende pannen, een blender en een kom die ik moet schoonmaken, hoef ik nu na de bereiding van elk gerechtje maar één apparaat af te wassen.
  • De structuur
    Je bepaalt zelf de structuur van het hapje. Is je kindje nog jong en ben je pas net begonnen met de hapjes? Dan blend je wat langer en maak je een fijn en glad hapje. Is je kindje al wat ouder? Dan laat je het hapje wat grover. Fijn, maar of dit nou echt een voordeel is ten opzichte van het blenden met een blender? In mijn ogen niet. Want ook met een losse blender bepaal je de structuur zelf.
  • De porties
    Een groot nadeel van de Philips Avent vind ik de grootte van de kan. Wanneer je kindje net begint met hapjes, kun je in één sessie zeker hapjes voor 5 of 6 keer tegelijk maken. Maar wanneer je kindje al wat groter is, en dus ook grotere porties eet (mijn dochter is nu ruim 8 maanden), maak je nog maximaal 2 tot 3 hapjes in één sessie. Aangezien ik minimaal voor een week hapjes wil maken, ben ik dus genoodzaakt meerdere sessies uit te voeren.

 

Overall

Hoewel ik geen spijt heb van de aanschaf van het apparaat, kan ik ook niet zeggen dat ik er laaiend enthousiast over ben. De belangrijkste reden waarom ik het apparaat kocht was de verwachte tijdsbesparing, maar zoals bovenstaand beschreven, vind ik die besparing eigenlijk niet noemenswaardig. Wel vind ik het belangrijk dat de vitaminen uit de groenten zo veel mogelijk bewaard blijven, en vind ik het prettig om maar één apparaat te hoeven schoonmaken. Dit zijn voor mij redenen om het apparaat te blijven gebruiken. Bovendien kan ik me voorstellen dat het apparaat over een paar maanden, als mijn dochter “met de pot mee eet” en ik dus elke dag een hapje zal maken, zijn waarde nog zal bewijzen. Is het apparaat zijn geld waard? Ja, ik denk het wel. (Maar kan me voorstellen dat een tweedehands versie van Marktplaats ook zou volstaan )

Jouw mening?

Heb jij een 2-in-1 stomer-blender voor het maken van de hapjes van jouw kleintje? Ik ben benieuwd naar jouw mening. Kun je je vinden in mijn “bezwaren”, of ben je juist vol lof? Ik hoor het graag!

Nadia

Over een week is het kerst! Heb jij het boodschappenlijstje al klaar of ben je nog druk aan het brainstormen over wat er op tafel moet komen? Ik heb voor de kleintjes wat ideeën op gedaan, misschien heb je er wat aan.

Voor de zoetekauw

1 2 3

Ook gezonde hapjes horen erbij

4 5 6

Hartige hapjes

7 8 9

Lekker fruitig

10 11 12

Ik hoop dat jullie zo wat ideeën op hebben kunnen doen voor een geslaagd kerstdiner voor de kids.

En dames, rustig aan en geen stress! ?

Sanne