abonnement

Na 10 keer de kinderboerderij heb je deze ook wel gezien, tijd voor wat groters! Ik ben op zoek gegaan naar abonnementen voor heel veel leuke dagjes weg. Er zijn best veel mogelijkheden in Nederland, dus ik zet even wat keuzes voor je op een rij.

Dierentuinen

Wij zijn gek op dierentuinen! Zelfs voordat Boris er was gingen we wel eens naar de dierentuin, super leuk! Nu Boris erbij is gekomen en begint met praten is het nog veel leuker, hij is zo gek op dieren! Daarom zoeken wij een abonnement voor een dierentuin.

Bij Burgers Zoo in Arnhem zien de prijzen er als volgt uit: 1 abonnement voor een volwassene is €57,50. Een abonnement voor een kind (4 t/m 11 jaar) is €52,50. Daarnaast ronden ze de prijzen voor gezinnen af, bijvoorbeeld 2 ouders + 2 kinderen is €200,00

Bij Artis in Amsterdam zien de prijzen er als volgt uit: een abonnement voor kinderen van 3 t/m 17 jaar is € 50,95 en voor volwassenen betaal je € 76,00 per jaarabonnement.

Zoek je een leuke dierentuin in het noorden van het land, dan is Wildlands Aventure Zoo in Emmen erg leuk! Voor volwassenen betaal je € 75,00 per jaarabonnement en voor kinderen (3 t/m 9 jaar) ben je € 46,50 kwijt.

Pretparken

Wanneer jullie zin hebben in iets meer actie kan je natuurlijk gaan voor een pretpark! Draaien in de draaimolen, met een vaart in de achtbaan of botsen in de botsauto’s!

De Efteling is misschien wel het grootste en leukste pretpark voor kinderen. Maar ook de duurste? Voor een abonnement betaal je € 175,00 per persoon. Dit is vanaf 4 jaar t/m 59 jaar. Wat me opvalt is dat je ook kan kiezen om maandelijks € 16,00 euro te betalen per persoon.

De Juliana Toren is een stukje kleiner dan de Efteling maar dat zie je dan ook terug in de prijs. Hier betaal je voor een gezinsabonnement € 220,00. Hierbij maakt het niet uit hoe groot het gezin is!

Zoek je een pretpark in het zuiden van het land dan kan je goed terecht bij Toverland in Sevenum. De kosten voor een abonnement zijn hier voor kinderen van 90 tot 120 cm € 59,00 en boven de 120 cm € 89,00. Opmerkelijk is wel de volgende tekst op hun site: Indien kinderen (90-120 cm) gedurende de geldigheid van het abonnement de 120 cm bereiken, betalen zij € 2,50 per maand voor de resterende duur. Kinderen worden altijd gemeten met schoenen aan.

Musea

Past dit allemaal niet helemaal in jouw straatje? Dan kan je er nog voor kiezen om een Museum Jaarkaart aan te schaffen. Volwassenen (vanaf 19 jaar) betalen per jaarkaart € 59,59. Jongeren (12 t/m 19 jaar) betalen € 32,45 en kinderen (t/m 12 jaar) € 32,45. De Museum Jaarkaart biedt toegang tot meer als 400 musea in het land. Wist je dat er voor kinderen heel veel musea zijn? Denk aan Nemo, Ik ben kikker, Beeld en Geluid en nog veel meer. Bekijk de hele lijst.

Volgende week gaan wij naar Burgers Zoo om ons abonnement af te sluiten, het is alweer een tijdje geleden dat we er zijn geweest dus ik ben benieuwd wat Boris er van vindt, zeker nu hij begint te praten! Waar gaan jullie voor?

Sanne